ramzan.jpg
Departamentul de Stat al SUA a impus, luni, sancțiuni liderului regiunii rusești Cecenia, interzicându-i să călătorească în Statele Unite, acuzându-l de încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv tortură.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, într-o declarație a menționat că este îngrijorat de faptul că Ramzan Kadyrov, liderul cecen și un apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a folosit toată starea cauzată de coronavirus drept scuză pentru abuzurile și încălcările pe care le-a făcut în legătură cu drepturile omului.

„Departamentul dispune de informații credibile extinse că Kadyrov este responsabil pentru numeroase încălcări grave ale drepturilor omului care datează de mai bine de un deceniu, inclusiv tortură și omoruri extrajudiciare”, a spus Pompeo.

Kadyrov a răspuns la anunțul de luni pe canalul său Telegram. Acesta a publicat o fotografie cu el zâmbind și îmbrăcat într-un echipament plin de arme.

Sancțiunile Washingtonului îl împiedică pe Kadyrov și pe soția, și fiicele lui Kadyrov să călătorească în Statele Unite.

Kadyrov a devenit lider al Ceceniei în 2007, în urma a două războaie între forțele militare separatiste și islamiste ale Rusiei, în urma prăbușirii din 1991 a Uniunii Sovietice.

Preluat de la: diez.md