FotoJet-60-2.jpg
Dumitru Turcan, un florist din Moldova, a luat aur la prestigioasa competiție „Chelsea Flower Show 2022” din Londra.

La Chelsea Flower Show 2022 Dumitru a prezentat o compoziție numită „Whisper of Hearts”.

„Florile de sezon și materialele naturale înconjoară masa și scaunele, creând o atmosferă specială. Oaspeții nu stau la masă, dar florile creează un element al realității compoziției, iar foșnetul ramurilor de salcie este ca o șoaptă”, scrie Dumitru în descrierea lucrării.

Un expert florist din Anglia a comentat despre munca lui Dumitru în felul următor: „Fiecare floare este vizibilă și la locul ei. Această lucrare merită primul loc”.

În același sens, Dumitru Turcan a scris pe contul său de Instagram următoarele.

„Eram gata să renunț la această plecare la Londra, pentru că totul nu a ieșit așa cum am planificat… dar intuiția mea nu m-a dezamăgit… Iată unde mă duc florile”.

Dumitru a început să lucreze ca florar la vârsta de 15 ani la piața de flori de pe stradă Bodoni sub conducerea lui Stepan Zaharovici Kara, iar floristul nu uită niciodată cum și-a început cariera.

Apropo, printre lucrările sale se numără decorul pianului Lady Gaga și buchetele pentru câștigătorii Jocurilor Europene de la Baku.

Competiția Chelsea Flower Show se desfășoară anual la Londra, organizatorul competiției este Royal Horticultural Society of Great Britain (RHS) cu sprijinul British Florist Association (BFA). Anul acesta, la competiție au participat familia regală britanică și însăși Regina Elisabeta.

AICI puteți vedea mai multe lucrări ale floristului!

Preluat de la: diez.md