pizza-la-airfryer.jpg

Unele persoane mănâncă pizza rămasă rece și direct din frigider, iar pentru ele acest obicei s-ar putea să nu se schimbe niciodată. Dar pentru cei care doresc ca resturile lor de pizza să aibă același gust delicios ca feliile originale, încălzirea lor în friteuza cu aer este soluția. Aceasta adaugă o textură crocăntă la aluat într-un mod în care un cuptor cu microunde nu poate și gătește întreaga pizza în mod uniform, astfel încât să nu fie nevoie să vă faceți griji că obțineți o felie elastică sau foarte moale. Dacă nu ai încercat să îți încălzești pizza la airfryer este timpul să începi să faci asta!

Internauții par să fie de acord. Într-un șir de discuții pe Reddit despre friteuzele cu aer, mulți utilizatori și-au arătat mulțumirea privind încălzirea feliilor de pizza rămase folosind acest aparat de bucătărie. Un utilizator a spus: „Acest lucru ar putea fi evident pentru unii, dar friteuza cu aer este CEL MAI bun mod de a încălzi feliile de pizza”. Un altul a scris: „Tocmai am pus la aer câteva felii de pizza subțiri. Ies super crocante și mai bune decât atunci când sunt proaspete.” Un utilizator a spus chiar: „Am mers la Little Caesars, am cumpărat o pizza de 5 dolari și am pus-o imediat în frigider doar ca să o încălzesc în friteuza cu aer mai târziu. Nu mai există cale de întoarcere.”

Bine, deci am stabilit că o friteuză cu aer este cel mai bun mod de a încălzi pizza, dar cum o faci? Pare destul de simplu, dar am căutat pe Internet cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a face pizza rămasă cât mai gustoasă posibil.

Este esențial să preîncălzești friteuza cu aer înainte de a încălzi pizza, deoarece aluatul va fi gătit uniform și vei obține o textură crocantă. Setează friteuza cu aer la 160 grade Celsius și las-o la preîncălzit timp de cel puțin câteva minute. Cel mai bine să eviți temperaturile ridicate pentru a preveni arderea crustei.

Utilizarea hârtiei de copt în coșul friteuzei cu aer ajută la prevenirea lipirii feliilor de pizza și permite o mai bună circulație a aerului, ceea ce duce la obținerea unui aluat mai crocant. Poți găsi hârtie de copt special făcută pentru friteuzele cu aer.

Încălzirea pizzei într-o friteuză cu aer este rapidă, așa că este important să fii atent la proces pentru a evita supra-coacerea.
Începe cu o temperatură mai mică, în jur de 160 grade Celsius, și apoi să verifici pizza după aproximativ 3-4 minute. Dacă are nevoie de mai mult timp, crește temperatura ușor și continuă să gătești în intervale de 1-2 minute până când se atinge nivelul dorit de aspect crocant.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro