shutterstock_1256393656.jpg

Indiferent dacă e vorba de urme proaspete sau petele de transpirație mai vechi, petele de deodorant sunt o adevarata bătaie de cap, mai ales pentru că tind să apară când te grăbești să ieși pe ușă. Data viitoare când observi o dâră albă pe cămașa, nu te panica. Îți împărtășim cele mai bune sfaturi de spălare pentru a îndepărta petele de deodorant de pe cămăși, bluze sau tricourile preferate.

Înainte de a discuta metodele de îndepărtare a petelor este important să facem diferența între petele de deodorant și petele de transpirație. Dacă folosești un spray aerosol, un gel roll-on sau orice produs etichetat ca fiind „invizibil”, de obicei poți evita petele de deodorant pe haine sau, cel puțin, clasicele urme albe enervante care apar pe hainele închise la culoare.

Cu toate astea, nu înseamnă că ești imun la petele de transpirație. Ele sunt responsabile pentru acele pete galbene care se formează chiar în interiorul subsuorilor bluzelor deschise la culoare. Aceste pete sunt, de obicei, cauzate de aluminiu, un ingredient inclus în partea antiperspirantă a multor deodorante și care reduce excesul de transpirație. Desigur, ceva transpirație tot scapă prin pori, iar sarea pe care o conține provoacă o reacție chimică atunci când se amestecă cu aluminiul.

În timp ce dârele albe de la deodorantele stick sunt o pacoste, le poți șterge ușor, mai ales când o faci imediat. Petele de transpirație învechite sunt mai dificil de tratat, dar nu arunca încă acele cămăși îngălbenite!

Din fericire, reziduurile albe de pe un top închis la culoare sunt ușor de eliminat. Dacă nu ai timp să alegi altceva de purtat, încearcă să freci urmele cu unul dintre următoarele obiecte de uz casnic:

Îndepărtarea petelor de transpirație este puțin mai complicată decât petele simple de deodorant, dar nu sunt imposibil de îndepărtat. Încearcă una dintre aceste metode pentru a elimina petele de transpirație enervante de pe hainele tale.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro