shutterstock_2171970055.jpg

Odată cu creșterea temperaturilor, muștele nedorite își fac apariția în casele noastre, atrase de ferestrele și ușile deschise. Aceste insecte pot fi nu doar enervante, dar și potențial periculoase pentru sănătate. Așadar, care sunt cele mai bune metode de a scăpa de ele?

Expertul în controlul dăunătorilor de la PriceYourJob.co.uk, Walter Murphy, recomandă menținerea curățeniei și eliminarea oricăror substanțe dulci, carne în descompunere sau alte deșeuri.

„Cea mai bună modalitate de a scăpa de muște este să vă asigurați că locuința este curată și lipsită de orice substanțe zaharoase, carne în descompunere sau alte deșeuri. Acest lucru implică ștergerea suprafețelor și golirea coșului de gunoi cât mai des posibil pentru a preveni atragerea muștelor în casă. De asemenea, puteți folosi repelente naturale, cum ar fi oțetul de mere, pentru a alunga muștele”, a explicat Murphy.

Există un truc simplu și foarte eficient care necesită doar două obiecte casnice. Tot ce aveți nevoie este o pungă care pot fi sigilată, apă și câteva monede.

Muștele au o vedere dublă, ceea ce înseamnă că văd lucrurile diferit față de oameni. Ele vor vedea punga cu apă de mai multe ori și, fiindcă urăsc apa, acesta devine instantaneu un factor de descurajare. Apa și monedele creează, de asemenea, un efect prin care se produce un curcubeu de culori, deranjând vederea muștelor.

Trucul a câștigat popularitate în rândul fanilor influencer-ului Mrs. Hinch, care își împărtășesc sfaturile de curățenie pe grupuri de Facebook. Laura Rusk, una dintre urmăritoarele sale a recomandat acest truc:

„Puneți câteva monede într-o pungă transparentă cu apă și agățați-o. (Trebuie să schimbați apa din când în când). Muștele și viespile cred că este un cuib de viespi și stau departe!”

Un alt internaut, Megan Scott, a adăugat:

„Am pus o monedă de cupru pe pervazul ferestrelor și la pragul ușilor deschise. Nu știu de ce funcționează, dar sigur funcționează!”

Pippa Bissett a încercat acest truc după ce a văzut un videoclip pe TikTok și a confirmat eficiența acestuia:

„Fac asta și funcționează. Trebuie să le agățați în fiecare fereastră.”

Sursă – https://www.express.co.uk/life-style/property/1611478/uk-heatwave-how-to-get-rid-of-flies-hack-sandwich-bag-water-coins

Sursă foto – Renovacio / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro