Andrew-RobbelMariana-Dahan.jpg

A început numărătoarea inversă până la cel mai important eveniment digital al țării – Moldova Digital Summit 2024. Pe 6 și 7 iunie, lideri de top și experți din întreaga lume vin la Chișinău pentru a discuta  despre cum putem construi o societate și economie digitală în cele mai importante domenii: afaceri, guvern, infrastructură și competențe. 

2 scene principale, 20 de workshopuri tematice, 50 de speakeri ai jucătorilor de talie mondială și peste 1500 de metri pătrați dedicați unei expoziții a inovațiilor în digitalizare și cercetare – summitul este o platformă unică pentru schimbul de cunoștințe, networking și …inspirație.

Participarea la eveniment este gratuită, prin înregistrarea prealabilă pe www.moldovadigitalsummit.md.

De la inteligența artificială la strategii de afaceri, transformarea digitală va fi pusă în primul plan de speakerii evenimentului veniți din Australia, UK, SUA, Estonia, România și expertiză internațională acompaniilor de top din întreaga lume –  Mastercard, Orange, Google, Microsoft, IBM, Fortinet și alții. 

Printre invitații evenimentului:

Taavi Kotka – cel care a transformat Estonia într-o națiune digitală – despre cum a reușit Estonia să devină prima țară din lume în care 99% dintre serviciile publice sunt digitalizate. 

Nina Jankowicz – co-fondatoare și CEO al The American Sunlight Project; autoarea cărților „How to Lose the Information War” și ”How to Be A Woman Online”; una dintre cele 100 de persoane cele mai influente în AI, conform revistei TIME – despre dezinformare și democratizare, dar și viitorul tehnologiei și impactul acesteia asupra societății noastre.

Louise Beaumont – vicepreședinte senior pentru Open Banking & Open Finance, Industrie și Politici la nivel global, Mastercard – despre transformarea digitală în domeniul băncilor și finanțelor, open banking, open finance și open data. 

Andrew Wrobel – partenerul fondator al Emerging Europe, cea mai mare comunitate globală tech – despre investițiile străine directe, strategii de export pe piața din UK și alte state, transformarea digitală, tehnologie și inovație. 

Steve Jarrett – data manager și ofițer IA AI Officer, Orange; creatorul unuia dintre primele programe strategice de învățare automată ale Facebook (2013), manager de produs pentru primul browser mobil la compania General Magic – despre cum va arăta viitorul comunicării digitale.

Andrea Liebman – șefa Hubului Digital al Agenției Suedeze pentru Apărare Psihologică  – despre strategii de combatere a dezinformării,  importanța  protejării sănătății mentale și emoționale alături de infrastructurile digitale, precum și creșterea rezilienței informaționale.

Mariana Dahan – fondatoare și CEO al Fundației World Identity Network (WIN), membră expert la UNDESA și membru fondator al Global Blockchain Business Council – despre blockchain și alte tehnologii avansate privind identitatea digitală.

Tony Wheeler – director, ImagineX Ventures, Australia –  despre dezvoltarea de strategii emergente, promovarea culturii organizaționale și construirea unor noi ecosisteme care susțin inovația tehnologică și antreprenoriatul social. 

Bogdan Putinică – manager de țară, Microsoft România și Moldova – despre inteligența artificială și instrumente importante de business care pot produce impact asupra progresului în afaceri.

Invitații internaționali ai #MDS24 vor fi și gazdele unor workshopuri business, oferind o oportunitate excelentă pentru companiile locale și angajații acestora de a-și îmbunătăți abilitățile, de a face networking și de a obține perspective valoroase despre piețele externe pe care își pot vinde produsele sau serviciile. Aceste workshopuri sunt gândite pentru a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se adapta și a prospera în economia digitală globală.

Înregistrează-te gratuit la Moldova Digital Summit 2024. 

 Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit reunește principalii factori de decizie din sectorul public și privat, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a explora cele mai recente tendințe și bune practici în transformarea digitală. Summitul oferă o platformă pentru dialog și colaborare la nivel înalt despre cum să valorificăm puterea tehnologiei pentru a construi un viitor mai incluziv, sustenabil și prosper pentru Moldova.

Evenimentul este organizat de Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC), Agenția de Guvernare Electronică, Moldova Innovation Technology Park (MITP), Agenția de Investiții a Moldovei, Technovator, Startup Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Tekwill, cu susținerea strategică și financiară a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, a Băncii Mondiale, a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Western NIS Entreprise Fund, Proiectul OPTIM, susținut de Elveția și organizația Helvetas. 

Parteneri ai evenimentului: Mastercard, Orange Moldova, Google, Fortinet, IBM, Vinăria din Vale

Parteneri comunitari: AmCham Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Investiții.md

Preluat de la: diez.md