393177990_744190904422227_1421343493094056376_n.jpg

Universitatea Oxford este cea mai veche universitate din lumea anglofonă și este localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În anul 2023, potrivit clasamentului realizat de Webometrics Ranking of World Universities, instituția a ocupat locul 4 în lume și locul 2 în Europa. Dacă după finalizarea liceului intenționezi să te înscrii la această universitate, în acest material găsești toate informațiile necesare despre procesul de aplicare.

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al universității, o treime dintre studenți sunt internaționali și provin din peste 140 de țări.

Pentru început, trebuie să cunoști despre faptul că anul universitar este divizat în trei semestre academice:
#1. primul semestru – din octombrie până în decembrie;
#2. al doilea semestru – din ianuarie până în martie;
#3. al treilea semestru – din aprilie până în iunie.

Cei care urmează un program de licență trebuie să petreacă aproximativ 40 de ore pe săptămână pentru munca academică. Studenții vor avea parte de trei vacanțe: vacanța de Crăciun, vacanța de Paște și vacanța de vară.

Majoritatea cursurilor Oxford sunt evaluate prin examene la sfârșitul primului și ultimului an. Pentru unele cursuri, este posibil să fii evaluat(ă) și pe baza lucrărilor practice sau ți se poate solicita să depui o disertație.

Taxele de curs plătite de către studenții înmatriculați sunt pentru școlarizare, supraveghere, servicii academice și alte facilități. Taxele nu includ costurile rezidențiale sau alte costuri de trai. În cazul studenților internaționali, taxa pentru studii variază în funcție de programul pe care alegi să-l urmezi. Aici poți găsi lista tuturor cursurilor disponibile la Oxford, inclusiv costurile pentru fiecare program.

Pentru a fi admis(ă) la universitate, o poți face și cu ajutorul unei burse. Universitatea Oxford oferă un număr mic de burse pentru studenți. Cu toate acestea, bursa Palgrave Brown este disponibilă inclusiv pentru tinerii din Republica Moldova.

Criteriile de eligibilitate pentru bursă sunt următoarele:
# candidații trebuie să fie rezidenți în mod obișnuit și/sau să obțină educație în Republica Moldova;
# bursa este destinată solicitanților pentru un program de licență;
# bursele vor fi acordate în funcție de nevoile financiare, iar meritele academice vor fi, de asemenea, luate în considerare.

Valoarea bursei constituie 14 085 de lire sterline. Pentru a beneficia de această oportunitate, trebuie să completezi acest formular. Termenul-limită pentru înscriere este 7 februarie. Pentru solicitanții care aplică până la termenul-limită pentru bursa din 7 februarie 2024, procesul de selecție va fi întreprins în martie 2024.

Costurile zilnice sunt estimate de către reprezentanții universității între 1 345 și 1 955 de lire sterline lunar. În imaginea de mai jos poți vedea care ar fi prețurile pentru alimente, cazare sau activități sociale.

În acest material, am selectat cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști despre procesul de admitere în cadrul Universității Harvard din SUA în cazul în care intenționezi să îți faci studiile acolo.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md