viroza-generic-190119.jpg
Numărul cazurilor de gripă și a Sindromului Acut Respirator Acut (SARS) a depășit pragul de epidemie la Odessa. Oficialitățile au decis să pună în carantină toate școlile din oraș. Acest lucru a fost menționat de serviciul de primărie al orașului.

Decizia ca de azi toate școlile din Odessa să fie puse în carantină a fost luată de comisia locală pentru securitate tehnologică, de mediu și situații de urgență. „Comisia TEB a decis să închidă școlile pentru două săptămâni. În grădinițe, grupele vor fi închise dacă numărul cazurilor vor depăși 20% ”, a declarat serviciul de presă.

Șeful adjunct al Departamentului Sănătății din Consiliul Local Odessa, Nadezhda Goncharenko, a declarat că în oraș pragul epidemic de gripei și SARS este depășit cu 7,6%.

Goncharenko a adăugat că săptămâna trecută numărul de îmbolnăviri a crescut cu 28 % și 74% din cazuri sunt la minori, în mare parte copii sub 14 ani.

În oraș s-au luat mai multe măsuri anti-epidemice. A fost introdus un regim de mască în instituțiile medicale, iar vizitele pacienților sunt limitate în spitale.

Preluat de la: diez.md