IMG_4801.jpg

Evelina Burunsus s-a născut și locuiește în orașul Rezina, acolo unde învață la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, în clasa a VI-a, fiind și elevă la școala de muzică din oraș. La vârsta de 13 ani a reușit deja să devină cea mai mică membră a ansamblului folcloric „Opincuța” și să frecventeze capela corală „Doina” cu dirijorul Ion Scutelnic.

La vârsta de 12 ani, Evelina a lansat piesa de debut „Neamul meu”, urmând mai târziu să lanseze cea de-a doua piesă „Basmul iernii”. „Îmi place să cânt muzică populară, deoarece este muzica noastră, a poporului, a neamului. Aceasta se datorează părinților mei, cei care m-au făcut să îndrăgesc această muzică. Ei sunt sursa mea de inspirație, la fel ca și profesorii mei”, afirmă cu mândrie Evelina.

Chiar dacă nu pot fi prezenți fizic, tatăl și bunica Evelinei nu uită să o sune și să o încurajeze înainte de fiecare concert. Cuvintele lor calde îi oferă încredere și o ajută să depășească emoțiile. Mama fetei este mereu alături la fiecare prestație. Sprijinul familiei este cel mai important pentru Evelina.

Pe lângă familie și prieteni, Evelina are parte de profesori exemplu care îi ghidează calea atât în muzică, cât și în disciplinele de bază.

Eugenia Cernega este profesoara de canto a Evelinei, dar și conducătorul artistic al ansamblului „Opincuța”, despre care Eva povestește cu drag despre relația lor: „La orele de canto, doamna Cernega îmi zice mereu că sunt bravo, să nu am emoții și că totul va fi bine. Lecțiile de canto sunt preferatele mele, deoarece îmi reușește foarte bine. Sunt foarte fericită să am o așa învățătoare, îmi oferă mereu sfaturi bune și mă încurajează. Ea este harnică, muncește mult și știu că e bine să învăț de la ea, iar pentru asta trebuie să depun efort. Este mereu calmă, curajoasă, răbdătoare și iubește munca pe care o face.”

Așa profesori ca Eugenia Cernega o inspiră pe Evelina. Ea apreciază sprijinul și încrederea pe care i-o oferă profesorii săi și știe că ei vor fi mereu alături de ea, ajutând-o să-și dezvolte potențialul. Pedagogii trebuie apreciați pentru tot efortul pe care îl depun, pentru toată munca, răbdarea, dedicația și responsabilitatea cu care tratează fiecare copil.

Un alt pedagog care o motivează pe Evelina este învățătoarea ei de limba și literatura română, cea care este aproape de ea și știe despre greutățile și problemele prin care trece, dar și despre visurile și ideile Evelinei.

„Ea îmi spune să fiu încrezută, să iubesc munca pe care o fac și să nu las niciodată mâinile în jos. Am relații bune cu profesorii, sunt înțelegători, blânzi și sunt foarte mândri de mine”, spune Evelina Burunsus.

În viitor, Evelina vrea să lanseze albumul ei propriu, să trăiască experiențe frumoase și să cânte la concerte mari alături de artiști cu renume. Ea visează să obțină succesul profesional atât acasă, cât și peste hotarele țării, visând la concerte în România alături de artiști renumiți, cum ar fi: Andra, Fuego, Maria Ciobanu, Steliana Sima și alții.

Dar cel mai important este că Evelina știe cât de importantă este educația pentru ea, pentru orice copil și pentru întreaga societate, iar învățătorii și profesorii fiind cei care stau la baza dezvoltării societății.

Preluat de la: diez.md