the-climate-reality-project-Hb6uWq0i4MI-unsplash-1-1.jpg

Organizația EcoVisio lansează o oportunitate gratuită pentru persoanele interesate de antreprenoriatul cu sens și impact. Asociația anunță concurs de selectare a participanților pentru un curs de formare în domeniul antreprenoriatului social și conceput după modelul întreprinderilor sociale studențești.

Un asemenea curs este organizat pentru prima dată în Republica Moldova. Oportunitatea este destinată persoanelor pasionate de antreprenoriatul cu impact și dezvoltarea durabilă, care:
# doresc să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile în acest domeniu;
# tind să implementeze acest concept în școlile profesionale, centrele de excelență și colegiile din Republica Moldova.

# Cadrele didactice din școlile profesionale, colegii și centrele de excelență din toată țara.
# Traineri, mentori și multiplicatori cu experiență în domeniul antreprenoriatului social interesați de domeniu.
# Specialiști naționali și internaționali în domeniul antreprenoriatului social și a întreprinderilor sociale, care sunt interesați să contribuie cu experiența și cunoștințele lor.

Cursul „Formare de Formatori în domeniul antreprenoriatului social și conceptului Întreprinderi Sociale Studențești” este divizat în două module.
# Primul modul – 22, 23, 24 martie.
# Al doilea modul – 12, 13, 14 aprilie.

Sesiunile din cadrul cursului vor fi livrate în limba română.

Modulele vor aborda subiecte precum:
# definirea antreprenoriatului social;
# concepte cheie ale antreprenoriatului social;
# conceptul de întreprindere socială studențească;
# modalități practice de dezvoltare și implementare a Întreprinderilor sociale studențești;
# atragerea de finanțări și parteneriate;
# aspecte legate de sustenabilitate și impact social.

La curs vă așteaptă: sesiuni practice, exerciții de lucru în echipă, studii de caz și discuții interactive.

*Întreprinderea socială studențească este o activitate de afacere prin care se rezolvă probleme sociale locale/globale de către studenții sau elevii unei instituții de învățământ (școală, facultate, școală tehnică etc.). În cazul acestui program, este vorba despre școlile profesionale, cu asistența unui curator principal (profesor, antreprenor, unul dintre părinți), iar activitatea include producția și vânzarea de bunuri sau servicii.

La final, participanții vor primi materiale și resurse utile pentru a putea multiplica și transmite mai departe cunoștințele dobândite în cadrul acestui program, contribuind astfel la creșterea și dezvoltarea comunității antreprenoriale sociale.

Persoanele interesate sunt invitate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 28 februarie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md