cold-1284030_1280-1.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizitezi o expoziție, vizionezi un spectacol sau mergi la un atelier de linogravură. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 29 ianuarie-4 februarie.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova organizează cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, în vederea promovării produselor autohtone. În cadrul expoziției vor fi prezentate și promovate noile tehnologii, produse și servicii inovative, oportunități pentru dezvoltarea noilor parteneriate de afaceri, posibilități de schimb de experiență și bune practici.

La principalul forum expozițional al țării vor participa circa 400 de agenți economici din toate regiunile republicii, iar 13 raioane vor prezenta standuri colective. Evenimentul se va desfășura în perioada 31 ianuarie-4 februarie. Expoziția va putea fi vizitată în intervalul orar 10.00-18.00, la centrul Moldexpo, situat pe strada Ghioceilor 1 din Chișinău.

Hubul FinTech organizează o nouă ediție din seria AI Chișinău Meetup. La evenimentul din luna februarie veți găsi răspunsuri la dileme etice și aspecte existențiale cu care se confruntă mintea noastră în tot traficul de informație. Anatol Poiata va împărtăși perspectiva și prezicerea sa despre acest progres tehnologic.

Evenimentul se va desfășura vineri, 2 februarie, cu începere de la ora 18.30. Întâlnirea va avea loc la FinTech Hub Moldova, situat pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59 din capitală. Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate de aici. Prețul obișnuit al biletelor este de 100 de lei, iar studenții beneficiază de o reducere de 50 de lei.

În cadrul evenimentului veți descoperi o gamă largă de inovații care transformă modul în care practicăm și înțelegem sănătatea. Discuțiile și prezentările din cadrul evenimentului vor fi adaptate pentru a fi pe înțelesul tuturor participanților.

Evenimentul se va desfășura vineri, 2 februarie, cu începere de la ora 10.00. Activitățile preconizate urmează să aibă loc la Digital Park, situat pe strada Mihai Viteazul 15 din Chișinău. Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 300 și 600 de lei, în funcție de data la care sunt procurate.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 4 februarie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65 din capitală.

Romanul „Nuntă în cer” prezintă istoria a doi bărbați, care își povestesc experiența de viață, cunoscând dragostea absolută dintre bărbat și femeie ca ființă unică. Este o confesiune tulburătoare despre iubirea perfectă și iubirea predestinată. Un spectacol ce abordează tema cuplului cu multiplele sale căutări și neliniști, într-o unitate primordială a spiritului uman.

Evenimentul se va desfășura joi, 1 februarie, la Teatrul Geneza Art din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la naștere, regizoarea Leontina Vatamanu vă invită la o selecție de filme realizate de-a lungul carierei sale. Veți putea viziona următoarele producții cinematografice:
# ora 14.30 – Siberia din oase;
# ora 16.00 – Dor de Ion Vatamanu, Sărmana de pe Prut;
# ora 17.30 – Satul din oglindă, La Dolce Vita;
# ora 19.00 – Te iubesc, Ion și Doina.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 31 ianuarie. Filmele vor fi proiectate la Cinematograful Odeon, situat pe strada Mihai Eminescu 55 din Chișinău. Proiecțiile vor fi însoțite de discuții cu autoarea. Intrarea este liberă.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și sâmbătă, 3 februarie.

Evenimentul începe la ora 18.30 și are loc în incinta Teatrului Național „Eugène Ionesco”. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 200 și 900 de lei.

Patru femei sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, într-un prolog şi un epilog.

Evenimentul se va desfășura duminică, 4 februarie, la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Piesa de teatru începe la ora 18.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 70 și 200 de lei.

Producătorul și scenaristul rus Semion Slepakov vine la Chișinău în cadrul turneului său mondial. Artistul va prezenta publicului piesele sale cunoscute și umorul său. Cei prezenți vor avea posibilitatea să urmărească un show al comediantului să să discute cu el în timpul spectacolului. 

Evenimentul se va desfășura vineri, 2 februarie, cu începere de la ora 19.00. Spectacolul va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”, situat pe strada Aleksandr Pușkin 21 din Chișinău. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 400 și 1 300 de lei.

Ai încercat vreodată linogravura? Dacă nu, atunci ai ocazia să încerci pentru prima dată această tehnică alături de Ruslan Roșca. În cadrul atelierului vei descoperi instrumentele, tehnicile și îți vei crea propria lucrare. Linogravura este un procedeu de reproducere și multiplicare pe hârtie a unui desen săpat într-o placă de linoleum.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 3 februarie, cu începere de la ora 15.00. Atelierul va avea loc la librăria Cartego, situată pe strada Vlaicu Pârcălab 2 din capitală. Taxa de participare este de 650 de lei. Persoanele care își doresc să participe se pot înscrie aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md