shutterstock_1137629981.jpg
Una dintre tendințele actuale din lumea modei este sustenabilitatea care se manifestă prin procesarea, reciclarea și modificarea articolelor vestimentare și a accesoriilor, pentru a le oferi o nouă viață. Pe lângă asta, conceputul de slow fashion își are și el locul, fiindcă lucrurile bine păstrate care și-au pierdut actualitatea în garderoba noastră pot deveni articole inovative în garderoba altei persoane.

Așadar, fiindcă aceste tendințe sunt prezente și se dezvoltă și în Moldova, vă prezentăm o listă de magazine online și în format fizic pe care le puteți vizita pentru a vă putea îmbogăți șifonierul cu lucruri necesare sau unice, dar și pentru a contribui la această mișcare „verde”. Fie că sunteți în căutare de unicate sau doriți să economisiți, iată magazinele și paginile unde veți avea ocazia să le faceți pe ambele.

# Vintage Room

Vintage Room este un magazin de articole vestimentare și accesorii vintage selective din Franța. Articolele plasate pe pagină pot fi găsite în magazinul de pe strada Armenească 48 (Centrul Comercial „Floare”), etajul 4, oficiul 19.

Interviul în care am discutat cu fondatoarea magazinului poate fi văzut mai jos.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vintage Room (@vintageroom.md)

# Boheme

Boheme este un brand care își creează articolele vestimentare într-un singur exemplar, din stofe reutilizate. Astfel, pe lângă susținerea mișcării slow fashion, asigurându-vă aspectul irepetabil.

„Când trebuie să cos și încui ușa, de tare multe ori fiul meu plânge sub ușă, de aceea, în fiecare zi, mă provoc să fac ceea ce îmi place. Că să fiu înțeleasă, pentru mine croitoria nu e doar un hobby, nu! Ba chiar mai mult, mamele timp liber nu au. Cos nopțile pentru că îmi place la nebunie să fac asta, așa mai simt împlinită”, spune Veronica Slivca-Crudu, fondatoarea brandului.

Mai multe detalii despre conceptul brandului și povestea din spatele acestuia puteți găsi aici.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от BOHÉME atelier🌿 (@boheme_atelie)

# A second heart

Minimalist, confortabil, moale. Această pagină propune odată la câteva zile noi articole vestimentare secondhand, perfecte pentru cei care țin la calitatea și simplitatea ținutei.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от asecondheart (@asecondheart)

# O’dejka

Persoanele pasionate de unicate și branduri pot vizita acest magazin pe bulevardul Decebal 59. Acolo vor putea găsi „de toate pentru toți” în ceea ce ține de modă, de la haine până la cele mai deosebite accesorii.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Odejka (@odejka_odejka)

# Ambra Vintage Shop

Țesături naturale și autenticitate. Lucrurile pe care le puteți găsi aici sunt cu miros de atmosferă și context, sunt deosebite, pentru cei care caută modele fine care par a fi rupte din aparatele de fotografiat cu peliculă.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ámbra Vintage Shop (@ambra_vintage)

# Indaclossset

Pentru persoanele mai puțin pretențioase care își doresc articole vestimentare actuale și plăcute ca preț, această pagină poate fi o descoperire utilă. Aici puteți găsi haine și accesorii din ultimele colecții din mass market, care nu vă vor bate la buzunar.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Modern and Vintage Shop (@indaclossset)

# Vintage Shelf

Iată că avem și o opțiune pentru publicul masculin sau pentru persoanele care preferă oversize-ul. Pagina prezintă o varietate de articole de secondhand selectiv, cu modele vintage, dar și actuale ale brandurilor îndrăgite.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Брендовые вещи Кишинев (@vintage__shelf)

Preluat de la: diez.md