DSC_5526-scaled-920x614-1-1-1.jpg
Ministerul Culturii, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Magenta Consulting, susține activitățile din cadrul Zilei Mondiale a Cititului cu voce tare, prilejuit de consemnarea Zilei Internaționale a Cititului Împreună și vă invită la un eveniment de lectură comunitară publică „Citim cu voce tare împreună”, ediția 2022.

Campania Națională „Citim cu voce tare împreună”, ediția 2022 are drept scop consolidarea eforturilor bibliotecilor, instituțiilor educaționale, organizațiilor de creație, comunităților și factorilor de resort pentru promovarea lecturii. Evenimentele din această zi nu doar promovează lectura, dar o și transformă într-un act social.

Evenimentul va avea loc pe 2 februarie, între orele 10.00-15.00 în incinta Bibliotecii Naționale (strada 31 August 1989, 78 A).

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day), organizată anual în prima zi a lunii februarie de către LitWorld, este un eveniment global, la care participă milioane de oameni. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și  adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

Cititul cu voce tare este o modalitate de dezvoltare a abilităților lexicale (Să nu uităm că la începuturile ei lectura se făcea în voce). Cercetătorii în domeniu propun modalități de eficientizare a cititului cu voce tare, deoarece s-au demonstrat implicații pozitive asupra abilităților lingvistice și de comunicare.

Preluat de la: diez.md