podcast-1.jpg
Muzica folk moldovenească se bucură de popularitate în rândurile generațiilor mai în vârstă, însă acest stil pare să fie o comoară încă neexplorată până la capăt de poporul nostru. Cel puțin de această părere este Lilian Severin, muzician și fondator al proiectului POT Music.

El a declarat în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău că muzica populară de la noi merită o nouă viață. „Eu cred că e mai ușor să imiți anumite trenduri mondiale, decât să adaptezi acele trenduri mondiale la capacitățile noastre. Eu cred foarte mult în potențialul nostru. Cel puțin din punct de vedere muzical, dacă e să ne gândim, un potențial pe care noi încă nu l-am dezvoltat nici măcar la 10 % cred că este potențialul muzicii folk, populare”, a spus Lilian Severin în podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Muzicianul a oferit și soluții pentru explorarea potențialului muzicii folk. „Eu consider că asta poate fi transformat într-un produs foarte interesant pentru foarte multă lume, all over the world. Noi avem mulți muzicieni foarte buni, instrumentiști foarte faini, noi avem ditamai tarafuri. Lucru acesta fiind dezvoltat din perioada sovietică are o inerție foarte solidă. Dacă vom utiliza metode, tehnologii care apar cum, eu cred că noi putem să vindem cu mult mai mult, vom putea vinde muzica asta nu doar la nunțile din Republica Moldova”, a mai declarat Lilian Severin.

Ediția video a podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Lilian Severin o puteți urmări mai jos.

Preluat de la: diez.md