main2-2.jpg
În contextul riscului sporit de răspândire a infecţiei provocate de COVID-19, Comitetul de Organizare a Selecţiei Naţionale a decis desemnarea reprezentantului/reprezentantei Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2022 după desfăşurarea celei de-a doua etape – „Audieri LIVE”. Decizia a fost luată în urma consultării membrilor juriului şi în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a Selecţiei Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă, „Comitetul de Organizare constată imposibilitatea organizării şi difuzării etapelor finale televizate în legătură cu situaţia epidemiologică din ţară şi cu creşterea semnificativă, în ultima perioadă, a numărului de infectări cu COVID-19”.

Etapa audierilor live va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, cu începere de la ora 14.00, la sediul televiziunii publice, Moldova 1, şi va fi transmisă în direct pe canalul postului de televiziune Moldova 2, scrie trm.md.

Vezi lista celor 28 de interpreți și interprete care vor să câștige concursul.


Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Preluat de la: diez.md