1533652201660.JPG

Rochia de mireasă este sarcina principală pentru viitoarea mireasă, iar alegerea ei este printre primele pe lista pregătirilor de nuntă. Fiecare domnișoară visează să aibă o ținută perfectă și să arăte impecabil la unul dintre cele mai importante momente ale vieții.

Pentru că nu este deloc ușor să iei o decizie atunci când ai la dispoziție atât de multe variante, când bugetul este limitat și ești presată de timp, există unele reguli care îți fac misiunea mai ușoară. 

Cercetează piața ca să descoperi ce îți place    

Răsfoiește mai multe reviste, navighează prin magazinele online de rochii, caută pe Pinterest sau investighează ce rochii de mireasă au ales celebritățile. Astfel ai putea să-ți creezi o idee cum ar trebui să arate rochia ta favorită. Pentru următoarea etapă caută elemente comune ale rochiilor pe care le preferi din toate aceste surse, precum: sunt simple sau intens decorate, sunt voluminoase, au spatele gol, au multă dantelă. În așa mod vei putea mai ușor să-ți formezi o idee asupra rochiei tale de vis.

Alege mărimea ta

Un detaliu important este să alegi mărimea ta actuală, chiar dacă plănifici să slăbești până la nuntă. De ce? Pentru că va fi mult mai ușor să modifici o rochie mai largă decât să lărgești una strâmtă.

Cumpără din timp

Este cunoscut faptul că unele rochii durează câteva luni pentru a fi create și mai ales dacă apare necesitatea unor mici modificări. Așa că, pregătește-te cu câteva luni înainte pentru acest detaliu.

Dar nu o cumpăra prea devreme

Totuși nu-ți procura rochia cu un an înainte de nuntă, imediat ce ai stabilit data și ai rezervat salonul. Poate că ești nerăbdătoare sau poate că sunt reduceri cu mult înainte de nuntă și nu vrei să le ratezi. Încearcă să nu faci acest pas, pentru că riști să descoperi ulterior modele care îți plac mai mult și să regreți că te-ai grăbit.

Stabilește bugetul

Cu siguranță acest subiect este unul nu foarte plăcut pentru viitoarele mirese, însă realitatea te obligă să stabilești o sumă maximă pe care ești dispusă să o dai pentru rochia ta. Această strategie te va scuti de momentele dificile în care vezi rochii superbe, dar mult peste buget. Vei ști exact ce îți permiți și ce nu.

Stabilește întâi tema nunții

Este important să știi dacă vrei o nuntă tredițională, una modernă, una de inspirație vintage sau o nuntă în aer liber. După ce determini care este tema, rochia ta trebuie să se adapteze acesteia, pentru ca totul să fie coordonat.

Probează rochiile mai ieftine

Nu rata să-ți faci primele programări la magazinele cu rochii de mireasă mai ieftine, apoi poți trece treptat către cele mai scumpe, dacă nu găsești ceva care să-ți placă. Chiar și când probezi rochiile în magazin, începe cu cele mai accesibile și continuă cu rochiile mai scumpe, pentru că ți-ai putea găsi rochia perfectă la un preț avantajos.

Mergi la cumpărături în timpul săptămânii

Pentru ca cumpărăturile tale să nu fie în zilele aglomerate, iar ca vânzătorii să îți acorde mai multă atenție, ar fi bine să mergi la cumpărături în timpul săptămânii, ca să poți căuta în liniște rochia de mireasă perfectă.

Alege cu grijă persoanele care te însoțesc

Cu siguranță ai o persoană sau mai multe care știi că te pot ajuta la asemenea detalii. Micșorează grupul celor care te însoțesc atunci când probezi rochiile de mireasă. Este suficient să ai alături de tine două persoane apropiate care să te sfătuiască.

Poartă lenjeria potrivită la probe

Nu poți să-ți creezi o părere bună despre o rochie cu umerii goi, dacă atunci când probezi se văd bretelele cu imprimeu leopard ale sutienului tău. Așă că, la probe poartă tanga de culoare nude, sutien fără bretele și ia cu tine pantaloni modelatori.

Alege în funcție de silueta ta

Fă-ți alegerea corectă, adaptând rochia visurilor tale la stilul pe care îl preferi, dar nu uita să fie potrivită pentru tema nunții și cu formele tale. O rochie cu croială A este modernă și tradițională în același timp și se potrivește oricărei siluete. O rochie simplă, dreaptă, este ideală pentru miresele înalte și suple. Rochia voluminoasă, de tip bal, este spectaculoasă, dar poate dezavantaja o mireasă josuță, iar stilul sirenă îți pune formele în valoare, precum o fustă creion.

Analizează cu atenție materialul

Important nu este doar modelul, culoarea și elementele decorative, materialul textil este, de asemenea, esențial. Materialele grele și dense își mențin forma și îți pun silueta în evidență. Cele moi și fluide te dezavantajează dacă ai forme voluptuoase. Calitatea materialului trebuie să fie cât mai bună, altfel riști ca rochia să aibă un aspect kitsch.

Poartă tocuri când probezi rochia

Atunci când probezi rochia, ia cu tine pantofii cu toc. Rochia de mireasă arată complet diferit atunci când o probezi cu tocuri față de probele când porți pantofi cu talpă joasă. 

Nu proba rochii peste buget

Nu trece cu vedere acest detaliu, dacă nu-ți permiți această rochie, nici nu o proba. Trebuie să-ți stabilești un standard la care nu se va ridica nicio altă rochie pe care o vei proba.

Fii 100% sigură înainte de a spune „Da”

Orice mireasă trebuie să fie absolut convinsă că și-a găsit rochia perfectă înainte de a spune „Da”. Dacă ai îndoieli și nu ești în totalitate sigură că ai găsit rochia perfectă, nu o cumpăra, orice ți-ar spune cei din jur. Trebuie să-ți placă ție și să ai acel moment de revelație, astfel încât să simți că este rochia ta, scrie eva.ro.

Ia în considerare ce simți când porți rochia

Atunci când probezi o rochie, trebuie să te simți frumoasă și confortabil, altfel, nu te grăbi să iei o decizie, chiar dacă rochia bifează toate criteriile tale. Emoțiile pe care le ai când probezi o rochie sunt cele care te pot ajuta să alegi rochia de mireasă ideală.

Pleacă dacă te simți presată

Vânzătorii dintr-un magazin cu rochii de mireasă nu ar trebui să te preseze să iei cât mai repede o decizie, pentru că acest moment este emoționant și ceva unic în viață. Așadar, pleacă din magazin atunci când simți că ești presată.

Verifică dacă te poți mișca

Fă mișcări în timp ce probezi rochia, dacă nu vrei să tragi de ea toată noaptea dacă ai corset sau să simți că nu te poți mișca. Iar cum dansul este o parte esențială a oricărei nunți, mișcă-te purtând rochia în timpul probei ca să afli dacă este suficient de comodă. 

Ia în considerare anotimpul

Dacă nunta ta se va desfășura în aer liber, în mijlocul verii, optează pentru materiale subțiri și fluide, iar dacă ai nunta spre final de toamnă, alege materiale dense, grele, care se potrivesc sezonului. Este valabil și pentru croială sau model. 

Acordă atenție topului

Trebuie să știi că topul rochiei va apărea cel mai mult în fotografii. Deci, ai grijă ca decolteul să fie unul adecvat, să aibă o croială impecabilă, potrivită măsurilor tale. De asemenea, rochia ar trebui să fie confortabilă atunci când stai pe scaun, iar topul să rămână la locul lui când dansezi.

Preluat de la: zugo.md