diez-share-facebook.png
Pentru cei care conduc un automobil sunt puse la dispoziţie pe piaţă o mulţime de dispozitive ingenioase care pot rezolva cele mai frecvente probleme. În context, vedeți mai jos 15 dintre cele mai necesare gadgeturi care vor face viaţa oricărui automobilist mai uşoară.

#1. Cameră de bord

Evenimentele controversate pe drumuri, acțiunile unor infractori și poate cele considerate ilegale, manifestate de poliţiştii de patrulare, sunt departe de a fi o listă completă a problemelor pe care un șofer le-ar putea întâlni de-a lungul unei călătorii cu automobilul său. Nu este surprinzător că trendul de a avea o cameră de bord a devenit atât de răspândit.

La urma urmei, înregistrarea evenimentelor din trafic poate deveni o dovadă necesară care va ajuta proprietarul mașinii să evite acuzații false sau să aducă în fața justiției adevărații infractori. De regulă, cu imaginile video pot fi ajutaţi şi alţi şoferi care au fost implicaţi în accidente rutiere şi caută martori, dovezi, pentru a demonstra că nu poartă o vină, scrie autoblog.md.

#2. Dispozitiv de încărcare a acumulatorului şi ponire a motorului

Există situații în care acumulatorul maşinii nu mai are destulă energie pentru a o porni. În special, acest lucru se întâmplă adesea în timpul iernii datorită efectelor frigului. Dacă problema apare departe de zonele populate și de drumurile aglomerate, un conducător auto se poate confrunta cu nişte urmări foarte neplăcute.

Automobiliştii care intenţionează să meargă în călătorii pe distanţe lungi ar trebui să se asigure cu astfel de dispozitive portabile. Acestea nu numai că ştiu să încarce un acumulator, ci şi sunt capabile să transmită un impuls electric pentru o pornire rapidă, în cazul în care o baterie despre care se ştie că este încă funcţională a pierdut brusc energia.

#3. Sistem de navigaţie extern

Sistemele de navigaţie moderne pot căuta adresele solicitate, pot construi itinerare scurtate, pot afişa informaţii despre trafic, locuri de parcare, locaţia staţiilor PECO şi alte date relevante pentru șofer. Cu un astfel de dispozitiv gadget este greu să te pierzi oriunde te duci.

Util pentru cei care nu au unul în maşină sau care doresc ca hărţile să fie afişate pe un ecran ceva mai mare decât cel al unui smartphone.

#4. Oglinzi pentru unghiurile moarte

Oricine cu experiență minimă de conducere știe că oglinzile laterale convenționale nu oferă o imagine de ansamblu asupra spațiului din jurul mașinii. Există o așa-zisa zonă oarbă (unghi mort), care nu se reflectă în ele.

Extinderea unghiului de vedere asupra acestei zone, într-o oarecare măsură, se poate face cu nişte oglinzi suplimentare şi mici care se ataşează de cele retrovizoare. Asemenea accesorii sunt numite oglinzi pentru unghiurile moarte.

#5. Detector de radare

Unii mai folosesc aşa ceva şi în ziua de astăzi. Detectorul de radare pot detecta de la distanţă semnale speciale pe care le emit aparatele de măsurat viteza ale poliţiei şi îl avertizează pe conducătorul auto despre acestea.

De cele mai multe ori, astfel de dispozitive le cumpără cei care şofează cu viteze mai mari şi care doresc să evite amenzile nedorite, însă detectoarele de radare pot fi utile şi în altfel de situaţii. De exemplu, datorită acestora, şoferii sunt antrenaţi să depăşească mai rar limitele de viteză şi să ruleze mai încet pe drumurile cu secţiuni periculoase, dacă pe ele există maşini ale poliţiei cu radare.

#6. Senzori de parcare

Sistemul de parcare electronic, sau parktronic-ul, ajută șoferul să evite coliziunile cu alte mașini și alte obiecte în condiții de spațiu limitat. De exemplu, în locuri de parcare.

Senzorii de parcare, montați pe una din barele de protecție sau pe ambele, ajută la determinarea distanței față de obiectul vecin sau un obstacol și îl transmit pe un monitor (dacă există), completând informațiile cu semnale sonore de avertizare.

Instalarea unui astfel de sistem necesită cunoștințe speciale, fără de care proprietarul mașinii ar trebuie să apeleze la profesionişti sau să încerce singuri (există tutoriale pe internet).

#7. Difuzor pentru apeluri telefonice

După cum știți, vorbitul la telefon la volan este nesigur și, de asemenea, nu este foarte convenabil. Situația o pot schimba difuzoarele auto specializate, în cazul în care nu aveţi o maşină modernă capabilă să redea apelurile prin difuzoarele sistemului audio.

Un astfel de dispozitiv se ataşează într-un loc convenabil conducătorului auto şi se sincronizează cu telefonul prin Bluetooth. Drept urmare va permite răspunsul la apeluri practic fără mâini şi fără a mai duce ceva la ureche, pentru că are un speaker şi unul sau mai multe microfoane.

Pentru o comoditate mai mare, unele difuzoare inteligente mai pot anunţa numele apelanţilor sau numărul de telefon al persoanei care încearcă să vă contacteze.

Continuarea o puteți citi aici.

Preluat de la: diez.md