shutterstock_2136516381-scaled.jpg

Multe femei se plâng de creșterea în greutate, mai ales în jurul taliei, după vârsta de 40 de ani. Unele femei se îngrașă din simplul proces de îmbătrânire. Altele, din cauza unor metabolism lent sau a hormonilor dezechilibrați.

Acordați o atenție deosebită dimensiunii porțiilor și evitați gustările nesănătoase. Dacă veți mânca alimente sățioase și sănătoase, nivelul glucozei din sânge va fi menținut constant și nu veți resimți nevoia imperioasă de a consuma dulciuri sau gustări rapide pentru a vă energiza.

În egală măsură, este important să integrați în rutina dvs. activități care ard calorii precum:

De asemenea, mișcarea trebuie să fie prioritară și ea. Alergarea ușoară, fandările, stretching-ul – toate acestea pot face diferența.

Stresul este omniprezent în societatea de astăzi. Fie că este cauzat de locul de muncă, de creșterea copiilor sau de problemele cu părinții în vârstă, stresul tinde să atingă un vârf în jurul vârstei mijlocii.

Stresul cronic mărește secreția hormonului de stres numit cortizol. Acesta este asociat cu depunerea grăsimii la nivelul abdomenului.

Mai mult, atunci când suntem stresați, avem tendința de a mânca mult și, în general, alimente și băuturi nesănătoase.

Dacă nu puteți evita stresul cotidian, căutați metode de a-i face față. Asta înseamnă în primul rând să vă asigurați că vă odihniți bine, că dormiți cel puțin 7 ore/noapte, că faceți orice va conduce spre un echilibru psihic optim (meditație, yoga, hobby-uri ce va relaxează).

Pentru a ne menține la greutatea ideală, trebuie să ne gândim la ceea ce mâncăm și, mai ales, să devenim selectivi.

Pentru micul dejun, optați pentru o felie de pâine (de preferat integrală/prăjită) și un pahar cu lapte degresat. Unt? Desigur, conține vitamina A. Sucurile de fructe sunt și ele permise (sunt bogate în vitamine și săruri minerale) atâta vreme cât nu sunt consumate în exces (unele fructe coniîn mult zahăr).

La masa de prânz și cea de seară, evitați consumul de pâine, îndeosebi de pâine albă. Optați, în schimb, pentru carne slabă, pește, ouă, legume, salată verde. Toate aceste combinații de alimente sunt permise. De asemenea, consumați brânză, lapte și toate derivatele laptelui, care sunt importante pentru sănătatea danturii, a oaselor, a nervilor.

Cât despre dulciuri, multă prudență! Nu abuzați. Și cafea, nu mai mult de 2 ceșcuțe/zi.

Citește și: Motivul pentru care te îngrași chiar dacă mănânci „sănătos”. Ai grijă la aceste alimente – consumate în exces, îmbolnăvesc rinichii

Preluat de la: csid.ro