shutterstock_2085555106-scaled.jpg

Viața de adult implică o serie de responsabilități cu care ne obișnuim mai târziu în viață. Nevoia de intimitate și independența sunt aspecte de care poate depinde starea noastră de bine din fiecare zi. Când locuiești singură, ai mai mult control asupra mediului în care îți desfășori activitățile de zi cu zi.

Cele mai multe femei fug de teamă de singurătate, nu știu să gestioneze statul cu sine. Cu toate acestea, să stai tu cu tine înseamnă să îți permiți să te cunoști, să fii liberă, să ai autonomie. Și ce poate fi mai frumos?

Să ai propria ta casă înseamnă să știi și să îți gestionezi cheltuielile (plata chiriei, facturilor, stabilirea investițiilor). Iar acest lucru îți va da un sentiment de satisfacție extraordinar! Mai mult, te va ajuta să pui și bazele unui fundament solid pentru viitor, mai ales din punct de vedere material.

Propria ta locuința îți oferă un mediu excelent pentru a-ți explora hobby-urile și interesele. Fără compromisuri sau influențe externe, acum poți descoperi ceea ce face real fericită. Astfel, te cunoști mai bine și alegi și cum vrei să arate viața ta!

Viața independentă te poate face să devii disciplinată în ceea ce privește gestionarea timpului și spațiului personal. În timp, vei vedea că acest lucru te va face să devii o persoană mult mai eficientă și mai productivă.

Atunci când locuiești singură, vei avea parte de provocări, pe care… da! vei fi nevoită să le rezolvi de una singură. Vor veni și oportunitățile de a le face față, no worries. Prin luare deciziilor pe cont propriu, ți se va potența și încrederea de sine. Vei conștientiza cât de puternică ești, de fapt.

A locui de una singură îți oferă și posibilitatea de a reflecta. De a te cunoaște. De a-ți înțelege adevăratele nevoi și dorințe. Și aici vorbim atât de sfera sentimentală, cât și de zona profesională, socială sau personală. Când te responsabilizezi și nu mai aștepți să fii salvată sau să ai pe cineva alături mereu, să facă lucrurile în locul tău, vei fi mai pregătită pentru viață. Și pentru orice va fi să vină, de fapt, în viața ta.

Citește și: Te-ai despărțit și locuiești singură? Ai (și) motive de bucurie

Preluat de la: csid.ro