amazon.jpeg

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, au semnat un memorandum de înțelegere cu Amazon Web Services (AWS).

Scopul acordului este stabilirea unui cadru de cooperare pentru transferul de bune practici și cunoștințe în domeniul cloud computing și al noilor tehnologii, dezvoltarea de soluții digitale, precum și implementarea proiectelor comune de transformare digitală.

Astfel, Guvernele de la Chișinău și București, cu sprijinul Amazon Web Services, vor lucra împreună pentru a valorifica expertiza globală și soluțiile digitale ale AWS. Acest lucru va ajuta la facilitarea dezvoltării inițiativelor comune ale României și Republicii Moldova legate de transformarea digitală a celor două state și creșterea nivelului de securitate cibernetică.

Prioritățile cheie ale acestei colaborări sunt:
# consolidarea infrastructurii digitale în sectorul public și privat din România și Republica Moldova;
# implementarea de servicii și sisteme care să asigure continuitatea guvernamentală în caz de urgență în ambele țări;
# dezvoltarea unui spațiu digital comun pentru creșterea calității serviciilor electronice și asigurarea unui mediu digital de încredere pentru toți cetățenii României și Republicii Moldova;
# implementarea standardelor tehnice armonizate și interoperabile în domenii de interes strategic comun;
# sprijin pentru creșterea nivelului de securitate cibernetică.

Potrivit comunicatului emis de minister, această cooperare va sprijini eforturile ministeriale în domeniul transformării digitale și al utilizării serviciilor cloud, precum și noilor tehnologii în sectorul public și privat din Republica Moldova și România.

Preluat de la: diez.md