Un monument creat drept „simbol al speranței” pentru Ucraina a fost inaugurat la Liverpool, în contextul concursului muzical care urmează să aibă loc pe parcursul săptămânii viitoare – Eurovision Song Contest 2023, relatează BBC. Monumentul ucrainean al păcii globale are o înălțime de cinci metri și a fost instalat la Strawberry Field, o fostă casă de copii din Liverpool.

Monumentul a fost creat de artistul mexican Osbelit Garcia-Morales, în vârstă de 16 ani și va fi păstrat la Liverpool până când va fi posibilă trasportarea acestuia în Ucraina pentru a deveni un monument permanent al țării.

Statuia înfățișează un bărbat care ține în mână o carte, un porumbel și steagul ucrainean. Pe monument sunt ilustrate mesaje care susțin celebrul imn anti-război al artistului John Lennon, Give Peace a Chance.

„Un nou simbol frumos al speranței pentru Ucraina. Strawberry Field este onorat să fie gazda monumentului până când va putea fi expediat în Ucraina”, menționează una dintre persoanele prezente la inaugurarea monumentului.


Amintim că în acest an Republica Moldova va participa în prima semifinală, alături de alte 14 țări, printre care Serbia, Portugalia, Croația și Israel. Reprezentantul țării noastre, Pasha Parfeni, va urca al 10-lea pe scenă, fiind succedat de încă cinci participanți.

În acest material puteți vedea cum se va desfășura competiția Eurovision Song Contest 2023 și cât va costa un bilet la finala acesteia, iar aici găsiți cele 37 de cântece care vor concura în acest an.

Menționăm că Eurovision Song Contest va fi găzduit de Liverpool. Astfel, marea finală va avea loc în cadrul Arenei Liverpool de lângă râul Mersey, sâmbătă, 13 mai 2023.

Preluat de la: diez.md