balti-colaj.jpg
Proiectul On The Map a dat posibilitate a mai mult de 50 de tineri să se îndrepte spre cinci regiuni ale țării, vizitând anumite locații turistice interesante. În acest articol puteți descoperi ce au vizitat la Bălți toți cei 20 de călători ai echipei Acadelele.

Porniți dis-de-dimineață și reveniți noaptea târziu după o zi plină de aventuri. Vorbim despre echipa Acadelele ai cărei membri au avut parte de o călătorie pe cinste. Cum a arătat experiența lor?

Călătoria echipei Acadelele a început într-un loc magic., într-o grădină unică în felul ei de-a fi – grădina de fluturi – „Befly”. Pășind prin această grădină, toți cei 20 de călători au simțit aroma pădurii tropicale. Ba chiar mai mult, ca în oricare poveste, ei și-au făcut și noi prieteni necuvântători – fluturii cărora le-au aflat și numele. Un mic sfat de la participanți: luați o portocală cu voi când vă duceți în vizită la prietenii zburători.

Din lumea culorilor, călătorii au ajuns la locașul sfânt – Catedrala Sfântul Nicolae. Continuând explorarea celebrului oraș Bălți, tinerii au ajuns să cunoască monumentele faimoase ale localității de pe strada Independeței, descoperind că este și cea mai mare stradă pietonală din Republica Moldova: statuia lui Ștefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, tancul sovietic nr.720 și încă multe alte momentele excepționale. Au savurat, mai târziu, și arhitectura impresionantă a Bisericii Catolice „Sfinții Arhangheli”, de rând cu mesajele spirituale de pe fațada acesteia.

Călătoria a prins contur atunci când aceștia au pășit pragul următoarei destinații – împărăția divinurilor și a băuturilor de clasă. Este vorba despre fabrica „Barza Albă”, una dintre cele mai mari și importante companii de acest tip. Odată pășind în această împărăție, călătorii entuziasmați au aflat din culise cum se fabrică băuturile ce ajung pe masa oamenilor de peste tot în lume. Turul privat oferit de gazdă le-a deschis ușile spre camerele secrete de păstrare a acestora, demonstrându-le calitatea înaltă printr-o degustare.

Tinerii călători au pornit spre ultima destinație – Crama Mircești. Plină de valori și referințe ascunse (vinul Bardul din Mircești se referă la Vasile Alecsandri), Crama Mircești i-a făcut pe turiști să aprecieze și mai mult legătura dintre trecut și prezent. Stăpânul Cramei i-a inspirat prin pasiunea cu care povestea despre istoria înființării acesteia și povestea vinului aflat acolo.

Care e mesajul echipei Acadelele pentru voi?

„Dacă sunteți în căutare de noi locuri care merită vizitate, lăsați țările exotice și vacanțele extravagante și îndreptați-vă atenția spre propria noastră țară, vă garantăm, nu vă va dezamăgi.”

Vezi care au fost și alte obiective turistice descoperite de participanții proiectului „On the Map” în alte articole publicate pe diez.md. În urma vizitelor, participanții au ales unele destinații pentru care timp de cinci săptămâni, cu un pic de ghidare, pregătesc strategii de marketing, pentru promovarea lor.

Preluat de la: diez.md