electricitate.jpg

Compania de energie electrică din Ucraina, DTEK, a declarat pentru unian.net că locuitorii Kievului vor dispune de energie electrică timp de două-trei ore, de două ori pe zi. Totodată, locuitorilor capitalei li s-a promis că vor reveni la oprire conform programelor de îndată ce vor reuși să echilibreze situația.

Locuitorii Kievului se așteaptă la noi întreruperi de urgență a energiei electrice. Acest pas este necesar pentru a echilibra sistemul de alimentare și pentru a evita defecțiunile echipamentelor, transmite unian.net.

Conform ordinului NPC Ukrenergo, este necesar să se reducă 60 % din consumul de energie al Kievului.

„Asigurarea de lumină a infrastructurii critice – spitale, puncte de pompare și încălzire necesită 58 % din energia electrică rămasă. Doar 42 % din energie electrică este disponibilă pentru alimentarea consumatorilor casnici. Facem tot posibilul să dăm lumină fiecărui client timp de două-trei ore de două ori pe zi”, se spune într-un comunicat publicat pe pagina celor de la unian.net.

Compania DTEK a asigurat că vor reveni la oprire conform programelor imediat ce vor reuși să echilibreze situația. În plus, consumatorilor li s-a cerut să limiteze utilizarea energiei electrice pentru a ajuta companiile de energie să echilibreze rețeaua.

Amintim că una dintre ultimele lovituri rusești asupra sistemului energetic al Ucrainei a avut loc pe 23 noiembrie, ca urmare, Centrala Nucleară Electrică Zaporijjea a fost într-o întrerupere completă. De asemenea, începând cu 24 noiembrie, 70 % din clădirile rezidențiale au rămas fără electricitate în capitala Ucrainei. Pe 28 noiembrie, opriri de urgență au afectat întregul teritoriu al Ucrainei. Se observă o creștere a deficitului de energie cauzată de opririle de urgență ale unităților de la unele centrale electrice. Pe 28 noiembrie, administrația militară a orașului Kiev a raportat că energia electrică este încă în curs de restabilire în Kiev. În urma bombardamentelor asupra Ucrainei din 23 noiembrie au avut loc întreruperi masive de energie electrică și în Republica Moldova.

Reporteră stagiară: Nicoleta Botnaru

Preluat de la: diez.md