2023_04_19-UNDP_Molovata-Noua-1.jpg

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii” lansează un apel pentru selectarea a 12 comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru care vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea locală. Concursul urmează să se desfășoare în două etape și are drept scop acordarea de sprijin comunităților situate în zona de securitate a malului drept și pe malul stâng al râului Nistru.

În prima etapă, cele 12 comunități selectate vor beneficia de consultanță pentru o mai bună implicare a locuitorilor în procesele de dezvoltare locală, valorificând ideile și potențialul acestora, ceea ce va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai și la consolidarea încrederii.

În cea de-a doua etapă, vor fi selectate șase proiecte de infrastructură (câte trei proiecte pentru fiecare mal), care vor fi finanțate în cadrul programului.

Sunt eligibile comunitățile situate în zona de securitate a malului drept și pe malul stâng al râului Nistru. Lista actelor necesare pentru participare poate fi consultată aici. Vor avea prioritate localitățile care:
# au experiență anterioară în implementarea proiectelor de dezvoltare;
# vor demonstra sustenabilitatea ideilor;
# pun accent pe consolidarea încrederii.

Dosarele în original vor fi expediate la adresa de e-mail [email protected] și o copie – la [email protected]. Titlul mesajului trimis trebuie să fie următorul: „EU-CBM Local Community Development”. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 13 martie, ora 16.00.

Reprezentanții comunităților și ai actorilor implicați în procesele de dezvoltare locală sunt invitați să participe la sesiuni de informare despre concurs. Sesiunile se vor desfășura în limba română și în limba rusă. 
# Sesiunea de informare în limba română – 21 februarie, Chișinău. Aici găsiți formularul de înregistrare.
# Sesiunea de informare în limba rusă – 20 februarie, Tiraspol. Aici găsiți formularul de înregistrare.

Ulterior, urmează să fie organizate alte două sesiuni în format online. Prin lansarea acestui concurs, Uniunea Europeană și PNUD își continuă sprijinul pentru îmbunătățirea cooperării între comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md