parada.jpg

Săptămâna Internațională a Studenților din Timișoara (ISWinT) este un festival internațional dedicat studenților din întreaga lume. În acest an, evenimentul ajunge la cea de-a 30-a ediție. Festivalul este dedicat tuturor studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care sunt înscriși la o universitate oriunde în lume. După înscriere, studenții trec printr-un proces de selecție și, dacă sunt acceptați, vin la Timișoara pentru a se dezvolta, pentru a cunoaște oameni noi și pentru a învăța ceva nou. În acest material, vă povestim tot ce trebuie să cunoașteți despre ISWinT și ce activități au loc în acele opt zile de festival.

În perioada festivalului, studenții vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere și evenimente.

Atelierele acoperă domenii de interes, variind de la probleme cu care se confruntă studenții din întreaga lume până la hobbyuri. Atelierele, ca și festivalul în sine, au un scop educativ. Participanții învață să-și folosească cunoștințele, talentele și abilitățile învățate pentru a se susține și pentru a-i ajuta pe alții. Festivalul se concentrează pe multiculturalitate și pe schimbul de tradiții și idei, participanții săi interacționând cu studenți din întreaga lume.

Principalele evenimente organizate în cadrul festivalului sunt: Parada, Noaptea Internațională sau Noaptea Românească. Mai multe informații despre acestea puteți citi aici.

Săptămâna Internațională a Studenților din Timișoara se va desfășura în perioada 22-31 iulie.

ISWin este dedicat tuturor studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, născuți între 21 iulie 1994 și 21 iulie 2006.

Taxa de participare acoperă următoarele cheltuieli:
# transport în municipiul Timișoara (de la aeroport/gară la campusul universitar și din campus la diverse activități și ateliere desfășurate în diferite zone ale orașului;
# acces la toate activitățile programate;
# cazare pe toată durata festivalului în căminele din campusul universitar;
# pauză de gustare de dimineață, prânz și cină;
# tricou de participant, recipient personalizat pentru apă.

Participarea la festival costă 130 de euro în cazul în care alegeți să achitați cu cardul. Pentru cei care plătesc în numerar, taxa de participare este de 140 de euro.

# un act de identitate de student valabil care dovedește că sunteți student(ă) în anul universitar 2023/2024;
# un pașaport valabil dacă aveți nevoie de viză pentru România;
# o carte de identitate valabilă, permis național de conducere, pașaport sau orice alt document oficial eliberat de țara de origine, dacă nu aveți nevoie de viză pentru România.

#1. Pentru început, trebuie să completați acest formular și să vă asigurați că sunt furnizate toate informațiile necesare. La mijlocul lunii februarie veți primi un mesaj care vă va notifica dacă ați trecut sau nu de această etapă.
#2. Dacă treceți de prima etapă, urmează să participați la un interviu online. Interviul implică o conversație rapidă și este conceput pentru a ajuta ambele părți să se cunoască mai bine. Veți fi informat la începutul lunii martie dacă ați fost selectat pentru a participa la ISWinT.

Pentru că #diez a fost la ISWinT de mai multe ori, avem și articole în care v-am relatat experiența noastră. Aici puteți citi unul dintre materiale.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md