Agenția informațională rusă TASS a anunțat că, în acest an, emisiunea TV Goluboi Ogoniok (Голубой Огонёк), care se va desfășura în mod tradițional de revelion și care va fi difuzată pe postul de televiziune Rossiia 1, îi va avea ca invitați speciali pe „eroii” reveniți de pe front.

Potrivit informațiilor, anul acesta emisiunea va fi găzduită de către „Artiștii Poporului” din Federația Rusă, așa precum Nikolai Baskov și Anghelina Vovk, de către „Artista de onoare” a Federației Ruse Tatiana Vedeneeva și de prezentatorii de televiziune Andrei Malahov, Maria Sittel și Dmitri Guberniev. Informația a fost precizată de către serviciul de presă al radiodifuzorului.

„Invitații de onoare din acest an de la Goluboi Ogoniok vor fi «eroii Rusiei», care au sosit din prima linie a operațiunii militare speciale”, a adăugat serviciul de presă TASS.

Amintim că, conform datelor prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, începând cu 24 februarie 2022 și până acum, Rusia a pierdut aproximativ 99 230 de soldați în timpul războiului desfășurat în Ucraina, dintre care 430 de soldați ruși au fost uciși în ultimele 24 de ore.


Reamintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md