main-8.jpg
De la Chișinău până la Palanca pe bicicletă. Distanța de 226 de kilometri o veți parcurge în 40 de ore (fără popasuri), dar se merită efortul. Traseul cicloturistic Chișinău-Palanca este unic în Moldova. Acesta cuprinde șase segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Ruta turistică, creată de moldova.travel, oferă informații și oferte de experiențe turistice la vinării, pensiuni, muzee locale și monumente, sporind astfel atractivitatea acestora.

La marcarea traseului de cicloturism au fost alese drumurile de țară, potecile și căile mai îndepărtate de drumurile naționale pentru a oferi călătorilor plăcerea de a savura priveliștile peisajelor Moldovei și oportunitatea de improvizare a popasurilor în locuri pitorești. Traseul este marcat cu indicatoare de ciclism stilizate, săgeți, piloni și panouri informaționale cu inscripția C1 – acestea vor ghida drumașii în direcția corectă.

Doritorii de a parcurge traseului pot opta pentru:
# folosirea bicicletelor proprii;
# închirierea bicicletei pe câteva zile pentru parcurgerea traseului integral;
# arenda bicicletelor cu livrare la un anumit segment de traseu;
# închirierea bicicletelor la unele din pensiunile și vinăriile întâlnite pe traseu.

Mai jos vedeți harta traseului, iar site-ul moldova.travel vă poate oferi mai multe detalii despre această aventură pe două roți.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md