photo_2020-08-23_15-24-19.jpg
Protestele din Belarus continuă. Acum o oră, la Minsk au început a ieși masiv în stradă oamenii. Aceștia protestează împotriva actualei guvernări, acuzând-o de falsificarea alegerilor.

Pentru a fi mereu la curent cu evenimentele din Belarus, îți sugerăm să urmărești aceste opt surse.

Amintim că, pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.

În urma protestelor mai multe persoane au fost reținute de forțele de ordine, trei persoane au decedat. Unele persoane au fost declarate dispărute. Între timp, Lukașenko nu și-a arătat intenția de lăsa conducerea. Mai mult, acesta a declarat că: „Până nu mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi.

Preluat de la: diez.md