1484649308997.jpg

La începutul anului 2017, apa din canalele Veneției au înghețat. Fenomenul a fost numit „fără precedent în istorie”, iar pozele au făcut înconjurul lumii virtuale. Totuși, acestea nu sunt reale, fiind vorba, de fapt, despre două imagini separate unite prin intermediul Photoshop-ului.

Imaginile care prezintă canalele venețiene înghețate sunt un montaj dintre o fotografie a Marelui Canal din Veneția și o imagine a lacului Baikal înghețat, postată de Daniel Kordan în 2013. Montajul a fost realizat de nois7 (alias Robert Jahns) și fusese postat pe Instagram cu trei ani în urmă. 

De atunci, aceste imagini au devenit prilej de știre, iar anul 2017 nu face o excepție, potrivit mediacritica.md.

Falsitatea imaginilor a fost descoperită tot de internauți, însă de cei care au vizitat Veneția în prima săptămână a anului 2017 – perioada când ar fi avut loc fenomenul. Aceștia au postat mai multe poze ce demonstrează că, de fapt, turiștii și locuitorii orașului nu au renunțat la plimbările cu faimoasa gondolă din cauza înghețurilor.

Înghețul canalelor din Veneția este un fenomen rar și a avut loc în 1929, iar mai recent – în februarie 2012. Totuși, apa nu a înghețat în totalitate.

Preluat de la: Zugo.md