curscollage.jpg
Probabil, de-a lungul timpului a fost nevoie să accesați informații despre cursul valutar, indiferent ca ați plecat într-o vacanță în străinătate sau ați fost nevoiți să luați un credit de consum sau ipotecar, într-o alta monedă decât leul moldovenesc.

Evoluția cursului valutar ne afectează pe toți, așa că vrem să-ți recomandam un nou site lansat recent în Moldova care îți oferă informații concise despre valute, cursul oferit de bănci și evident, cursul publicat de Banca Națională a Moldovei.

Deși există o multitudine de site-uri de acest gen, și în general au o funcționalitate similară, puține sunt ușor de utilizat și îți oferă tot ce ai nevoie în același loc: grafice interactive pe o perioada customizată (chiar și câțiva ani), convertor valutar intuitiv care să permită conversia la orice data + inversarea sensului conversiei, istoric curs valutar sau un sistem de comparare al cursurilor euro/dolar și nu numai, de la principalele bănci din Republica Moldova.

cursbnm.md

cursbnm.md

Având toate aceste caracteristici în minte ca și referință, îți recomandăm să încerci www.cursbnm.md – informațiile despre cursul valutar BNM, cu puncte de minim și maxim afișate pe grafic (când dai click pe o valută din tabel), posibilitatea de a vedea cursul raportat la orice valută, și mai ales convertorul valutar avansat s-ar putea să te facă să-l adaugi la „Favourites”.

Homepage-ul este customizabil, în sensul că dacă schimbi cele 2 grafice afișate default (euro și dolar) în alte monede pe care le urmărești, să zicem franc elvețian și rubla rusească, data viitoare când vei vizita site-ul, îți vor fi afișate graficele selectate ultima dată.

O caracteristică extrem de util este posibilitatea de a compara evoluția diferitelor valute, dar nu ca valoare, ci ca procent de apreciere/depreciere, exact cum se calculează evoluția indicilor bursieri.

cursbnm.md

cursbnm.md

De asemenea în secțiunea de „curs valutar mediu”, vei descoperi cursul mediu calculat pe fiecare lună și an în parte, ca medie aritmetică a cursului licitat de BNM în fiecare zi de tranzacționare.

Probabil cel mai avansat tool de preluare al cursului BNM îl găsiți pe acest site. Faptul că îți poți customiza culorile, lățimea, fontul, rontunjimea colțurilor casetei de afișare, padding-urile, variația cursului, imaginile valutelor, transforma afișarea cursului pe site-ul tău într-un joc plăcut, fără a avea cunoștințe de programare.

Faptul ca acest site a strâns peste 4.000 de like-uri pe Facebook într-un timp așa scurt de la lansare, e un semnal că acest site este apreciat și nu ar trebui ignorat dacă aveți nevoie de informații valutare.

Preluat de la: Diez.md