1530100433647.jpg

A călătorit timp de mai mulți ani prin Europa, reușind să surprindă cu aparatul foto adevărate comori uitate de timp. Roman Robroek este un impătimit al locurilor părăsite, dar care exprimă o frumusețe aparte.

În decursul a trei ani, Roman a fotografiat mai multe lăcașuri sfinte, locuințe și monumente rămase în voia sorții. Olandezul are 31 de ani și se caracterizează ca fiind îndrăgostit de locurile care par să nu aibă nimic, dar care ascund o poveste intrigantă în spatele lor. 

„Când am început călătoria mea cu fotografie urbană, am văzut mai multe clădiri goale, abandonate și decăzute. Nu a durat mult înainte ca curiozitatea să mă lovească. Care a fost povestea din spatele acestor clădiri? Cine locuia acolo? Cu ce scop au servit aceste obiecte și de ce au fost abandonate?

Această curiozitate a creat o legătură strânsă între mine și fotografia urbană și de atunci am vizitat atât de multe locuri frumoase din întreaga lume. Posibilitatea de a face o privire în spatele ușilor închise este o experiență cu adevărat unică, atât relaxantă, cât și atrăgătoare în același timp. Mă scufund în mediul înconjurător, dar urmăresc, de asemenea, fiecare pas și asculta îndeaproape fiecare sunet încercând să nu atragă atenția”, spune Roman Robroek.

Fotograful surprinde interiorul și exteriorul diferitor clădiri, monumente care, spune el, nu au nevoie de nimic mai mult decât o lumină bună pentru a realiza opere de artă.

„Capela și bisericile se numără printre locurile mele preferate de a fi vizitate din cauza păstrării a ceea ce se întâmplă în spatele altarului. Mă duc să verific fiecare cameră și să văd cele mai uimitoare lucruri. Îmbrăcăminte, cărți vechi și unelte folosite în servicii sunt doar câteva exemple. Unele dintre aceste locuri pe care le-am fotografiat sunt bine întreținute de voluntari”, mai menționează olandezul.

 

Foto: boredpanda.com

Preluat de la: zugo.md