diez-share-facebook.png
Cântăreţul britanic Ed Sheeran este acuzat că a plagiat piesa lui Marvin Gaye „Let’s Get It On” când a compus hitul său „Thinking Out Loud”, iar compania care deţine drepturile de autor asupra cântecului din 1973 îi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari. 

Potrivit documentelor depuse la o instanţă din SUA, Sheeran a copiat aspecte legate de melodie, ritm, armonii, tobe, bass, tempo, potrivit bbc.com.

Aceasta este pentru a doua oară când Ed Sheeran este dat în judecată pentru plagierea piesei lui Gaye, iar artistul britanic a negat deja acuzaţiile.

Noua acuzaţie a fost făcută de compania Structured Asset Sales, care deţine o treime din drepturile de autor asupra piesei, de Sony/ATV Music Publishing şi de casa de discuri Atlantic.

Gaye a compus piesa „Let’s Get It On” împreună cu cântăreţul american Edward Townsend, care a murit în 2003.

Moştenitorii lui Townsend l-au dat în judecată pe Ed Sheeran în 2016, acuzându-l tot de plagiat.

„Thinking Out Loud” a fost recompensat cu două premii Grammy, pentru cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo.

Anul trecut, Ed Sheeran a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său „Photograph” este copiat după piesa lor „Amazing”.

Preluat de la: diez.md