1530103927771.jpg

Uită pentru câteva zile de vacanțele obișnuite în care pleci la mare și stai toată ziua pe plajă, pentru că te așteaptă peisaje cum nu ai mai văzut. Aceste trei cascade îți vor crea o vacanță plină de aventuri, iar imaginile care le vei vedea te vor frapa imediat.

Dacă decizi să-ți pui pe listă următoarele aceste trei destinații, cu siguranță nu vei rămâne dezamăgit. Obiectivele adună milioane de vizitatori în fiecare an, iar pentru ca să le admiri, trebuie să știi care sunt lunile perfecte pentru vizitarea acestora.

Victoria, Zimbabwe 

Fruntașa topului este cea mai mare cascadă din lume. Victoria Falls este sitaută la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, având o lăţime de 1707 metri. Este a zecea cea mai largă cascadă din lume şi ocupă locul şapte după debitul anual de apă. 

Această cădere crează un adevărat spectacol, mulţi turişti călătorind special doar pentru a o vizita, cascada fiind pusă în topul locurilor care ar trebui vizitate măcar o dată în viaţă. 
Poate fi vizitată în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, verile pot fi calde şi prea uscate, perioada dintre martie şi august fiind cea mai potrivită.

Cascada Iguazu

Cascada străbate graniţa dintre Argentina şi Brazilia. Aceasta are o înălţime de numai 82 metri, se întinde pe o lungime de peste 1600 de metri, și este compusă din cel puţin 275 de cascade independente.

Așadar, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie, căderile de apă sunt cele mai puternice, dar vremea poate fi umedă şi ploioasă. În martie-aprilie şi august-septembrie veţi găsi vreme ceva mai prietenoasă, dar zona este mult mai aglomearată.

Angel, Venezuela
Angel este cea mai mare cascadă singulară din lume, la o înălţime impresionantă de 979 de metri. Pentru turiştii care ajung în Venezuela este cea mai importantă atracție.

Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cascada a fost descoperită de exploratorul Sir Walter Raleigh în căutarea oraşului El Dorado. Vânătorii de cascade vor fi răsplătiţi cu imaginea unuia dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ, scrie adevărul.ro.

 

Preluat de la: zugo.md