1530704482044.jpg

Un raport lansat recent de Forumul Economic Mondial, privind competitivitatea turismului în 136 de ţări, face un clasament al țărilor cele mai nesigure pentru a fi vizitate, dat fiind că acolo au loc acțiuni de violenţă şi de terorism.

La realizarea clasamentului a fost analizată „măsura în care fiecare ţară expune turiştii la riscuri legate de securitate, în principal de vătămare gravă, violenţă şi terorism”.

Astfel, clasamentul cu cele mai periculoase țări care trebuie evitate de turiști, este:

1. Columbia 

Chiar dacă nu mai este la fel de periculoasă cum a fost odată, vizitatorii ţării încă sunt supuşi unui risc destul de mare. Conform raportului, bandele răpesc turişti, are loc trafic de droguri şi jafuri în toată ţara, în timp ce actele de terorism, cum ar fi explozii, sunt un lucru des întâlnit în multe oraşe mari din această ţară.

2. Yemen

Rebelii din capitala Yemenului, Sanaa, continuă să reţină cetăţeni americani, iar grupurile extremiste, cum ar fi Al-Qaida, sunt prezente în această ţară, iar din cauza conflictelor terestre şi atacurilor aeriene, mare parte din populatia Yemenului nu dispune de necesarul de hrană, apă şi asistenţă medicală.

3. El Salvador 

Aceasta are unul dintre cele mai înalte niveluri de ucidere a oamenilor din lume și mai este cunoscut şi pentru numeroase bande.

4. Pakistan 

Conflictul religios a afectat Pakistanul de ani de zile, iar violenţa împotriva anumitor grupuri religioase este încă un lucru comun în întreaga ţară. Guvernul pakistanez limitează foarte mult libertatea de exprimare şi interzice accesul străinilor în numeroase locuri din întreaga ţară.

5. Nigeria

Sunt două grupuri extremiste, Boko Haram şi statul islamic West Africa. Ele sunt cele care provoacă multe din violenţele care au loc în Nigeria şi de obicei ţintesc zonele puternic populate, cum ar fi biserici, şcoli, restaurante, hoteluri şi locuri de divertisment. De aceea, departamentul de Stat al SUA afirmă că vizitatorii „ar trebui să fie vigilenţi la întâlnirile publice şi locurile frecventate de străini” şi „să exercite prudenţă maximă în întreaga ţară din cauza ameninţării violenţei nediscriminatorii”.

6. Venezuela 

Există multe tulburări sociale şi chiar crime în întreaga ţară, cauzate de lipsa alimentelor, medicamentelor şi altor lucruri. Venezuela are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume, din cauza jafului armat, crimele sau răpirile din marile orașe, iar Departamentul de Stat al SUA avertizează cu privire la călătoriile în aici.

7. Egipt 

ISIS şi alte grupuri extremiste sunt o ameninţare serioasă pentru locurile publice din Egipt, inclusiv pentru siturile turistice. Grupurile sunt cunoscute şi pentru atacurile în diferite mijloace de transport în comun.

8. Kenya 

În timp ce multe atacuri teroriste au loc în afara Nairobi, ameninţarea teroristă este încă ridicată în alte zone din Kenya. Grenadele, împuşcăturile şi înjunghierea sunt forme comune de atac.

9. Honduras 

În Honduras este una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii din lume, în special, Gracias a Dios este afectat de crimă şi trafic de droguri, neavând poliţie sau prezenţă militară. Tegucigalpa, San Pedro Sula şi La Ceiba sunt alte zone periculoase. 70% din cazurile de omucideri ale cetăţenilor americani din ultimii şapte ani au avut loc în aceste zone.

10. Ucraina

Lupta dintre forţele armate ucrainene şi separatiştii armaţi ruşi este comună atât în ​​regiunile de est şi sud-est ale Ucrainei, mai precis în zonele din regiunea Donetsk, regiunea Luhansk şi Crimeea. Civilii continuă să fie prinşi în luptă.

Preluat de la: zugo.md