santorini.jpg
Încă 2 săptămâni și e 14 februarie. Să fim sinceri, pentru aceasta zi ne gândim la cele mai originale cadouri. Dacă ești îndrăgostit și vrei să petreci timpul alături de persoana dragă, atunci o călătorie în doi ar putea fi chiar cadoul perfect.

Plimbări mână în mână sub răsărit de lună, săruturi furate prin străduțe înguste, cine romantice pe malul mării.  Toate sunt posibile dacă alegi una din destinațiile listate mai jos.

# Veneția

foto: fodors.com

Veneția este practic un sinonim pentru romantism pentru că puține orașe din lume se pot lăuda că oferă îndrăgostiților atâtea locuri fantastice. Cel mai vizitat oraș din lume te întâmpină cu romantism și o doză de inspirație. Fie că hrăniți împreună porumbeii în piața San Marco, sau că îi șoptești cuvinte de amor în gondolă în timp ce treci pe sub Podul Suspinelor, clipele petrecute aici vă vor urmări o viață întreagă, potrivit travelator.ro.

# Paris

foto: gotnewswire.com

La concurență strânsă cu Veneția este Paris, „Orașul Luminilor” concurând și el cu brio pentru capitala mondială a iubirii. Paris este orașul romanticilor unde se fac cele mai multe cereri în căsătorie. Joie de vivre a parizienilor îți face poftă de o plimbare în miez de noapte pe străduțele unde și-au găsit inspirația cei romantici scriitori. Savurați împreună o cafea în Montmartre unde au călcat o mulțime de artiști importanți și vizitați Musée de la Vie Romantique, Muzeul Vieții Romantice.

# Cinque Terre

foto: viator.com

Bella Italia găzduiește una dintre cele mai frumoase regiuni de pe acest pământ, locul ideal pentru o vacanță a cuplurilor de îndrăgostiți. Dacă ajungeți aici, trebuie neapărat să parcurgeți împreună Via dell’Amore (Drumul iubirii), un drum de 1 kilometru în care te vei afla la o înălțime de 100 de metri deasupra mării. Aici s-au făcut mii de declarații de iubire și tot pe atâtea jurăminte, multe dintre ele vizibile pe zidurile tunelului său în lacătele ferecate de îndrăgostiții care și-au pecetluit iubirea.

# Sintra

foto: agoda.com

Și Portugalia știe să inspire îndrăgostiții, iar unul dintre locurile perfecte pentru o escapadă romantică este orașul Sintra, situat la 25 de kilometri de Lisabona, pe dealurile deasupra coastei Estorilului. Acest orășel de munte oferă cuib pentru îndrăgostiții de pretutindeni, dar și atracții turistice uimitoare precum castele, palate și mănăstiri ce par desprinse din basme.

# Biarritz

foto: britannica.com

Revenim în Franța, în Biarritz, supranumit Perla Atlanticului, cu o linie de coastă superbă, în care chiar și dacă vrei, nu ai cum să te plictisești. Biarritz este un oraș ca o declarație de dragoste – pasional și inspirat, visător și poetic. Orașul te întâmpină cu o frumusețe neîmblânzită de timp, spațiu sau modă, un loc potrivit de savurat în doi.

# Florența

foto: airfrance.com

„Leagănul Renașterii italiene” te îmbie la plimbări nocturne captivante care îți vor dezvălui un oraș romantic dar în același timp cosmopolit. Îndrăgostiții își pot face jurăminte pe Ponte Vecchio, unul dintre cele mai fotografiate poduri ale Italiei care unește cele mai importante atracții ale orașului. Sau vă puteți plimba prin numeroasele parcuri și grădini cu fântâni, alei străjuite de copaci seculari sau lacuri cristaline.

# Santorini

lonelyplanet.com

Trebuie să vezi cu ochii tăi, măcar o dată-n viață, insula Santorini, indiscutabil, cea mai frumoasă insulă din Grecia. Iar dacă o faci în doi, magia e și mai puternică!

Cele mai multe luni de miere s-au consumat în Santorini, iar îndrăgostirii au luat cu ei nu doar amintiri pentru o viață întreagă cât și ceva din atmosfera pasională a insulei, desprinsă dintr-un vulcan. În plus, în Santoniri poți vedea cele mai dramatice apusuri și răsărituri din Europa, sau poate chiar din lume. În timpul zile puteți încerca o mulțime de activități sportive care să vă apropie mai mult – de la călătorii pe mare cu barca sau caiacul până la activități de munte precum cățărări și drumeții pe poteci stâncoase, băi în ape termale, echitație sau parașutism.

# Bruges

foto: agoda.com

De cele mai multe ori destinațiile de vacanță arată mult mai bine în broșurile turistice. În cazul orășelului Bruges, lucrurile stau exact invers, realitatea depășește imaginația iar photoshopul devine un instrument fără valoare. Descoperiți împreună magia acestui oraș, la braț, pe bicicletă sau cu bărcuța de-a lungul canalelor de basm.

# Roma

foto: efmc.eu

Roma nu mai are nevoie de nicio reclamă. Închiriați un scuter și explorați străduțele înguste pline de balcoane cu rufe la uscat apoi savurați un pahar de vin sau o cafea într-o piazeta romantică. Dacă vreți să vizitați obiectivele turistice nu veți mai avea prea mult timp pentru plimbări. Sunt atât de multe de văzut încât să vă ajungă pentru o săptămână întreagă! Iar domnii care sunt pregătiți să facă pasul cel mare, pot îngenunchia pe una din cele 137 de trepte spaniole din Piazza di Spagnia.

Preluat de la: diez.md