FotoJet-2021-10-15T184405.224.jpg
Virginia Sîrbu s-a simțit dintotdeauna o fire conectată cu arta, iar în toamna lui 2020, și-a găsit o nouă pasiune și a pornit în călătoria liberă a creației. Despre ce este vorba, aflați din materialul ce urmează.

Așadar, Virginia ne-a povestit că pasiunea pentru a crea o are de mic copil, spunându-ne că este o fire creativă și mereu caută să-și ocupe timpul liber cu ceva.

„În toamna anului 2020, am văzut pe Pinterest niște bijuterii care mi-au tras atenția, iar după o cercetare, am înțeles că sunt din argilă polimerică, așa mi-am dat seama că și eu le pot face. Iar în ianuarie 2021, am executat prima pereche de cercei”, ne spune Virginia.

<!–

–> <!–

–>

Procesul de creație a început în primul rând de la procurarea argilei și prin descoperirea ulterioară a felului în care trebuie de lucrat cu ea. Virginia a menționat că a îndrăgit din start acest material, pentru că argila este un articol după buzunarul fiecăruia și astfel reușește să creeze destul de multe piese dintr-o singură bucată de argilă polimerică.

„Procesul l-am învățat din mai multe resurse cum ar fi YouTube, Instagram sau Pinterest. Am învățat totul destul de repede, fiindcă tehnica de lucru nu este atât de grea, lucrurile necesare sunt doar: cuțitele, formele, argila sau sucitorul”, ne spune protagonista.

„Când am creat prima pereche de cercei, nu m-am gândit că aș face din asta o mică afacere”

Am rugat-o pe Virginia să ne povestească despre prima lucrare realizată și să ne spună ce a însemnat pentru ea acel moment.

„Când am creat prima pereche de cercei, nu m-am gândit că aș face din asta o mică afacere. Dar după o postare pe Instagram, acea pereche de cercei a fost vândută la prima clientă și mi-a și venit ideea de a investi în această mică pasiune. Apoi, au urmat alte comenzi și așa a început totul”, își amintește Virginia.

„Important e să faci totul cu dragoste”

Tot aici, protagonista ne-a mărturisit că cel mai dificil a fost să prindă firul și să înțeleagă cum trebuie de lucrat corect cu argila.

„Arderea îmi dădea bătăi de cap, căci dacă lăsam cu un minut în plus, apăreau bule sau se înnegreau puțin. Au urmat zile cu mari încercări până am înțeles cum să fac totul perfect. Important e să faci totul cu dragoste”, relatează Virginia.

Pentru Virginia argila este o cutie mică în care se regăsesc resurse grație cărora își poate alimenta energia sufletească. Protagonista ne-a povestit că, odată cu această activitate, a reușit să-și creeze un mic ritual cu ajutorul căruia poate medita.

Despre lucrările propriu-zise, Virginia povestește că sunt reflectarea propriilor viziuni: „Toate lucrările mele vin din viziunea și imaginația mea. Sunt ideile proprii, iar dacă sunt în pană de idei, mă mai inspir de pe internet și mă uit ce mai este în tendințe”.

În legătură cu ceea ce ține de brand, Virginia spune că acesta se caracterizează prin finețe: „Divine Store – am ales acest nume pentru brad, în primul rând din motiv că voiam ca să aibă legătură cu copilul meu, astfel am luat inițialele numelui lui: D și S. Consider această mică afacere al doilea meu copilaș”.

Tânăra ne-a spus că prețul lucrărilor sale variază între 50 și 200 de lei, totul depinde de cât de anevoios sau complex este procesul de creare.

„Aceste bijuterii sunt create individual pentru fiecare clientă în parte. O pereche de cercei Divine Store te va face deosebită nu doar prin faptul că sunt executați dintr-un material mai diferit, dar și prin aspectul lor care vor reda personalitatea celei care-i va purta”, ține să sublinieze protagonista.

De asemenea, dânsa spune că nu vrea să se oprească doar la confecționarea cerceilor, ci tinde să mai execute și agrafe sau broșe.

Virginia ne-a mai spus că toate lucrările o reprezintă, deoarece, în primul rând, acestea fac parte din ea și asta este pasiunea ei. Și chiar dacă uneori este greu să mențină această mică afacere din motiv că nu toți cunosc acest material și nu sunt familiarizați cu astfel de bijuterii, dânsa se bucură că poate crea și că face parte din categoria meșterilor artizani.

„Visul meu este să îmi extind mica mea afacere și să pot face livrări și peste hotare, iar peste ani, mă văd în propriul atelier cu o mulțime de comenzi din toate colțurile lumii”, conchide Virginia Sîrbu, tânăra îndrăgostită de argila polimerică.

Vedeți aici mai multe lucrări ale Virginiei!

Preluat de la: diez.md