oportunitati-evenimente-2.jpg

În prima săptămână a lunii iunie, Festivalul Industriilor Creative (FIC) revine la Chișinău! Evenimentul marchează cea de-a cincea ediție și promite să fie o activitate de referință pentru comunitatea artistică din Moldova.

FIC 2024 va avea loc între 28 mai și 3 iunie, aducând în prim-plan tendințele și subiectele de actualitate din industrie. Participanții vor avea ocazia să discute despre impactul tehnologiilor asupra creației, să interacționeze cu comunități diverse și să se inspire de la modele de succes locale și internaționale, contribuind astfel la consolidarea Moldovei ca un hub regional de creativitate și talent.

Evenimentul va găzdui nouă speakeri internaționali, printre care Mirko Ilić (graphic design, SUA), Monica Irina Garcia (Museum of Fine Arts, Boston), Thiago Maya și Tina Touli (design, UK). De asemenea, lista speakerilor locali include 12 nume notabile care au influențat industria creativă în ultimul an, precum Sergiu Cumatrenco (film), Roman Burlaca (muzică) și Alexander Kodimsky (design grafic).

FIC 2024 va oferi cinci workshopuri interactive:
# Mindful Calligraphy cu Bianca Dumitrașcu (România);
# Typography in a Liquid Chaos moderat de Tina Touli și Thiago Maya (UK);
# Co-designing Chișinău’s Future: tipografia Universul cu Jekaterina Basjuka (Suedia);
# Cum să crești un artist? cu Delia Teși (România);
# dezvoltarea proiectelor de Animație cu Mercede Marro (Spania).

La fel, va avea loc Design Portfolio Review cu Mirko Ilić (SUA). Acesta va analiza lucrările designerilor grafici locali în cadrul unei sesiuni live.

De asemenea, în cadrul festivalului, vor avea loc patru expoziții:
# Tolerance Project (expoziție socială prezentată în 179 de țări), expusă în trei locații diferite: Artcor, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Palatul Național „Nicolae Sulac”;
# două expoziții de ilustrații și AR, create la Artcor în cadrul Artist Program: Untold Stories of Chișinău și Moldova in a postcard;
# expoziția APA cu experiență imersivă de Oxana Căpățână.

FIC 2024 va găzdui și patru concerte live, care se vor desfășura între 30 mai și 2 iunie:
# Open Mic cu artiștii din Music Residency Artcor;
# Catalina Cara & Magic Flowers;
# Folk meets Jazz;
# Zdob și Zdub & Cuibul, plus un performance surpriză.

Festivalul Industriilor Creative adună anual peste 5 000 de creatori și entuziaști ai artei, numărul participanților fiind în continuă creștere.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md