1199307-un-dessin-de-saint-exupery-expose-a-toulouse-en-2017.jpeg
Manuscrisul conservat la New York al volumului „Micul Prinţ”, de Antoine de Saint-Exupery (1900-1944), unul dintre cele mai bine vândute romane din lume și considerat o lectură clasică din literatura universală, va fi prezentat pentru prima dată în Europa în cadrul unei expoziții care va avea loc la Paris, informează DPA, notează AGERPRES.

Expoziția A la rencontre du Petit Prince va prezenta aproximativ 600 de exponate, inclusiv acuarele, schițe, desene și fotografii și va fi organizată la Muzeul de Arte Decorative din Paris, în perioada 17 februarie – 26 iunie.

Scriitorul și pilotul francez Antoine de Saint-Exupery a scris această carte în 1942 în timp ce se afla la New York şi pe insula Long Island, unde locuia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

De atunci, se spune că manuscrisul romanului „Micul Prinț” nu a părăsit niciodată teritoriul Statelor Unite.

„Este cea mai mare comoară a noastră”, a declarat directorul Morgan Library & Museum din New York, Colin B. Bailley, pentru postul radiofonic France Info.

„Micul Prinţ” o poveste alegorică despre aventurile unui băieţel blond, a fost ultima carte scrisă de Antoine de Saint-Exupery. Scriitorul francez a murit într-un accident de avion petrecut în iulie 1944, la vârsta de 44 de ani. Fragmente din avionul său au fost descoperite după mulţi ani în Marea Mediterană în proximitatea Insulei Riou, aflată la sud de Marsilia.

Cartea „Micul Prinţ” a fost publicată pentru prima dată la New York în aprilie 1943, iar în Franţa a apărut trei ani mai târziu. Cu peste 200 de milioane de copii vândute pe plan mondial, „Micul Prinţ” este cel mai cunoscut, cel mai tradus și cel mai lecturat roman din literatura franceză.

Preluat de la: diez.md