128500181_a6aa92846220f56e0f8657b863617c8a9c81fa6c-920x518-1.jpg

Odată cu publicarea celor 37 de piese care urmează să concureze pentru trofeul Eurovision Song Contest 2023, casele de pariuri au venit cu diferite pronosticuri despre țara câștigătoare din acest an. Echipa #diez a analizat prognozele publicate de către eurovisionworld.com atât pentru cele două semifinale, cât și pentru marea finală a competiției.

Potrivit caselor de pariuri, prima țară care va evolua în prima semifinală și va accede în marea finală a competiției este Findalnda. Aceasta va fi succedată de către Suedia, Norvegia, Israel și Cehia.

Pronosticurile arată că și Republica Moldova va ajunge în marea finală a concursului, șansele de calificare fiind de 76 %.

Alte state care vor accede în finala Eurovision Song Contest 2023, conform caselor de pariuri, sunt Serbia, Elveția, Croația și Țările de Jos.


Sursă: captură de ecran/eurovisionworld.com

Prognozele demonstrează că cinci din cele 15 piese care vor participa în prima semifinală nu vor trece în finala concursului. Este vorba despre Portugalia, Malta, Azerbaidjan, Letonia și Irlanda.

Casele de pariuri susțin că prima țară participantă în cea de-a doua etapă a concursul, care va ajunge în finală, este Austria. Georgia, Armenia, Australia și Cipru se vor califica și ele în ordinea enunțată.

Pronosticurile arată că România nu va accede în acest an în finala Eurovision Song Contest 2023, șansele de calificare fiind de 23 %.

Alte state care se vor califica în finala concursului muzical, conform caselor de pariuri, sunt Slovenia, Estonia, Lituania, Grecia și Belgia.


Sursă: captură de ecran/eurovisionworld.com

Potrivit pronosticurilor, șase din cele 16 țări care vor evolua în cea de-a doua semifinală nu au șanse de calificare pentru marea finală. Similar României, țările Danemarca, Polonia, Islanda, Albania și San Marino, riscă să nu evolueze în ultima etapă a competiției muzicale din acest an.

Regatul Unit, Italia, Franța, Spania și Germania au deja garantat un loc în finală, alături de câștigătoarea de anul trecut, Ucraina. În acest an, 26 de țări vor concura în finala Eurovision Song Contest 2023.

Casele de pariuri prezic că marea câștigătoarea a competiției din acest an va fi Suedia, reprezentată de interpreta Loreen, cu piesa Tattoo. Finlanda și Ucraina se vor clasa pe locul 2 și respectiv 3.

Prognozele arată că reprezentatul Republicii Moldova, Pasha Parfeni, va ocupa locul 17 în finala concursului. Pe ultimele locuri se vor situa Irlanda, Azerbaidjan și Portugalia.


Sursă: captură de ecran/eurovisionworld.com

Sursă: captură de ecran/eurovisionworld.com

Amintim că în acest an Republica Moldova va participa în prima semifinală, alături de alte 14 țări, printre care Serbia, Portugalia, Croația și Israel. Reprezentantul țării noastre, Pasha Parfeni, va urca al 10-lea pe scenă, fiind succedat de încă cinci participanți.

În acest material puteți vedea cum se va desfășura competiția Eurovision Song Contest 2023 și cât va costa un bilet la finala acesteia, iar aici găsiți cele 37 de cântece care vor concura în acest an.

Menționăm că Eurovision Song Contest va fi găzduit de Liverpool. Astfel, marea finală va avea loc în cadrul Arenei Liverpool de lângă râul Mersey, sâmbătă, 13 mai 2023.

Preluat de la: diez.md