Cover-Articol.jpg
Cu siguranță, de ceva timp ați auzit despre chatboți, răspunsuri automatizate, pâlnii de vânzare și noi tehnologii de marketing. Sunt diferite păreri – cineva este contra chatboților, cineva susține performanța uimitoare pe care o au pentru afacerile locale și internaționale. Cum ar fi să comparăm rata de deschidere de 97% a unui mesaj pe Messenger, comparativ cu cei 20% care deschid un email? E un adevăr și acest lucru îl observă tot mai multe companii.

Acest lucru se bazează pe ideea că instrumentele de marketing pot fi adaptate așa ca să putem înregistra acțiunile-cheie ale utilizatorilor, să monitorizăm sursa (flyer, QR code pe materialele promoționale, reclama pe Facebook) și să adaptăm mesajul de comunicare.

Un chatbot nu poate înlocui un om – e adevărat. Dar un chatbot te ajută să prinzi pe toți cei care au scanat un cod de pe flyer și au primit un platou de sushi cadou.

Un chatbot nu poate înlocui un om, dar poate procesa 100 de intrări pe oră (sau mai mult) – oameni care lasă telefonul și a doua zi pot fi contactați de managerul de vânzări, fără efort în plus – e destul ca persoana să știe campania și oferta (dacă se aplică). Restul face omul. Și o face ușor.

#Chatbotul servește drept canal prompt de comunicare

Deseori dau exemplul soțului care vine acasă și soția începe a-i pune întrebări. Soțul tace. Soția iarăși pune o întrebare. Soțul iarăși nu-i răspunde și soția începe să interpreteze.

Păi exact așa se întâmplă cu toți cei care scriu pe pagina de Facebook a companiei și nu li se oferă răspuns.

În această formă se automatizează o groază de lucruri și nu se pierde legătura cu clienții. Chiar dacă ei nu cumpără în acel moment, ei vor aprecia faptul că le-ați răspuns pe întrebarea concretă pe care au avut-o.

În lume există instrumente-chatbot care automatizează o groază de lucruri cum ar fi: programările la coafură, consultații 1-on-1, validarea angajaților dintr-o companie după experiență, crearea listelor de oameni interesați de un anumit produs – care mai apoi sunt contactați și convertiți în clienți și multe altele.

Cel mai important lucru în tot procesul este că vă creați o bază de oameni interesați, pentru care nu mai e nevoie să cheltuiți bani ca să-i atrageți din nou, indiferent de canal.

Preluat de la: diez.md