merlin_154077504_dbad549f-be97-4e09-aaf4-6d1b53e9e286-articleLarge.jpg
Restaurantul francez Mirazur a fost desemnat cel mai bun stabiliment gastronomic din lume de editorii revistei britanice specializate Restaurant. Restaurantul se află în orașul Menton și este condus de maestrul bucătar argentinian Mauro Colagreco.

În cadrul ceremonie organizate în Singapore, restaurantul Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul al doilea în topul 50 al celor mai bune restaurante din lume – cel mai prestigios clasament organizat de reprezentanţii industriei gastronomice mondiale. Poziţia a treia a revenit restaurantului Asador Etxebarri din Ţara Bascilor, o regiune din Spania, scrie agerpres.ro.

Restaurantul Mirazur a ocupat locul al treilea în topul din 2018, în fruntea căruia s-a aflat Osteria Francescana, un restaurant condus de chef-ul Massimo Bottura.

Maestrul bucătar care coordonează Mirazur, Mauro Colagreco, este singurul chef străin premiat cu trei stele în ghidul francez Michelin.

Însoţit de soţia lui, brazilianca Julia, şi de echipa de la Mirazur, maestrul bucătar argentinian a urcat pe scenă după anunţul victoriei sale, afişând un banner uriaş care reprezenta patru steaguri naţionale: al Argentinei, al Braziliei, al Franţei şi al Italiei.

Mauro Colagreco a adus un omagiu Franţei, care i-a permis „să se exprime” prin intermediul gastronomiei, Argentinei, pentru „amintirile din copilărie”, Braziliei, care i-a oferit „iubirea vieţii sale”, dar şi Italiei, ţară din care provin jumătate din membrii echipei sale.

Preluat de la: diez.md