bucketlist-dorinte-liste-notite-caie-scrie.jpg

Până la sfârșit de primăvară a mai rămas o lună! Noi îți sugerăm să te bucuri de acest timp și ți-am adunat o listă cu idei simple pe care să le realizezi. De aceste activități poți să te bucuri împreună cu prietenii, familia sau în format solo. Tot ce trebuie să faci este să alegi ideea preferată și să o transformi în realitate. Acest material a fost inspirat de pe versiunea rusă a site-ului #diez.

Primăvara este sezonul perfect pentru a organiza o sesiune foto în natură. Parcurile, grădinile botanice, cafenelele cu terasă, aleile – toate aceste locații sunt perfecte pentru a face fotografiile mult dorite.

Pentru a ușura căutările, noi îți propunem o listă cu locații instagramabile din Chișinău și o listă cu locații instagramabile din Moldova.

Multe agenții de turism încep să propună oferte și reduceri pentru orice tip de vacanță chiar din primăvară. Poți să cercetezi site-urile agențiilor și să vezi ce condiții îți pot oferi. Gândește-te unde ți-ar plăcea să călătorești și pregătește-ți un plan de activități. 

În anul 2022, topul țărilor unde moldovenii au preferat să călătorească a arătat în felul următor:
# Turcia;
# Bulgaria;
# România;
# Egipt;
# Grecia;
# Muntenegru.

A sosit deja timpul să-ți strângi hainele de iarnă/primăvară și sp le pregătești pe cele de vară! Scoate-ți hainele preferate din sezonul anterior și dacă simți necesitatea poți să procuri și ceva nou. Un lucru la fel de important este revizuirea produselor de machiaj.

Zilele de primăvară sunt cele mai bune pentru organizarea unui gratar sau picnic în sânul naturii. Împreună cu familia sau prietenii, poți să te bucuri de niște gustări pregătite de acasă pe o păturică într-un parc sau să mănânci din cârnăciori acum calzi scoși de pe un grătar.

Dacă dai preferință picnicurilor, aici găsești o listă cu recomandări pentru o ședere prietenoasă în natură.

Ia-ți o zi liberă de la muncă sau programează-ți o zi din weekend doar pentru a face curățenie generală în casă. Poți să eliberezi balconul, să speli ferestrele și draperiile, să dai cu mopul etc. Casa îi oglindirea exterioară a stării noastre interioare, așa că ai grijă de locul unde îți petreci o mare parte a timpului tău.

Încearcă să călătorești cât mai mult local. Susține turismul din țară și descoperă destinații noi. Poate este un lac din Moldova pe care ți l-ai dorit de mult să-l vizitezi sau există o rezervație naturală care ți-a trezit interes. Toate ele sunt doar la câțiva kilometri distanță!

Aici poți să citești ce poate face un tânăr într-un sat turistic din centrul Moldovei.

Specialiștii au demonstrat că faptele bune cresc în organism doza de endorfină, cunoscută ca hormonul fericirii. Faptele bune pot și trebui să fie făcute în orice moment al anului, indiferent de sezon, căci așa ne ajutăm reciproc! Îți propunem să alegi o activitate de voluntariat care îți este mai aproape de suflet și să participi în cadrul ei.

Mergi la roata panoramică, plimbă-te cu catamaranul pe lac, cumpără bilete pentru karting sau mergi la trambuline cu prietenii. Dacă reușești să faci și fotografii amuzante în aceste locații, atunci seara ta va deveni una reușită. Viața trebuie să fie ușoară și distractivă!

Fii curajos și încearcă un gust nou de înghețată. În loc de aroma obișnuită, cumpără-ți una mai „exotică”. Dacă dorești, poți să pregătești înghețata preferată a familiei tale în condiții de casă.

Ziua Internațională a Muzeelor este sărbătorită în fiecare an pe 18 mai, inclusiv în Moldova. Nu rata această oportunitate și vizitează, spre exemplu, Muzeul Național de Artă al Moldovei sau Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturala. 

Aici îți propunem o listă de muzee din Chișinău unde poți să mergi oricând, iar aici vei găsi partea a doua a acestei liste.

Cu muzica preferată într-o cască, cu telefonul în rucsac și cuprins de briza răcoroasă a aerului, seară pe bicicletă. Ce poate fi mai plăcut? O plimbare cu trotineta sau bicicleta este alegerea ideală de cum să termini ziua într-un mod activ și liniștit. Cel mai important – fii atent la drum!

Oferă-ți bucuria ca într-o dimineață să pregătești mic dejunul tău preferat în plăcere și așa cum de mult ți l-ai dorit. Fără grabă și multe gânduri despre muncă, cu o ceașcă de cafea, pe fundalul muzicii de la radiou.

Nu subestima influența radiației solare asupra pielii tale în sezonul de primăvară. Intensitatea radiației nu este cu nimic mai mică decât cea simțită vara, chiar și în zilele înnorate. Astfel, este foarte ușor să obții o arsură solară invizibilă. Așa că, ai grijă și procură o cremă de soare calitativă și bună pentru tenul tău.

O imagine potrivită îți poate ridica dispoziția. Tu, de cât timp ai aceeași fotografie pe ecranul telefonului sau calculatorului tău? Poate este timpul să o schimbi? Orice transformare este un lucru bun. Deci, intră cu încredere pe Pinterest, alege imaginea care îți place cel mai mult și pune-o pe ecran.

Ce fel de sfârșit de primăvară fără un apus de soare admirat de pe un acoperiș? Dacă nu cunoști unde ai putea face asta, balconul poate deveni o alternativă. Ia-ți un scaun, un pahar cu vin, taie câteva fructe și bucură-te de un oraș acoperit de ultimele „sărutări” ale soarelui.

Nu este neapărat să participi la concertul unor artiști străini celebri, poți să te bucuri de un concert în stradă. Iar dacă preferi spectacolele, să știi că teatrele din Chișinău mereu pregătesc câte ceva interesant pentru spectatorii săi.

În acest material găsești 10 locuri care merită să fie vizitate de către studenți atunci când vin în primul an de studii la Chișinău.

Preluat de la: diez.md