speakeri.jpg

Ruby Wine, prima conferință din Republica Moldova pentru inginerii software interesați în limbajul de programare Ruby, îți aduce speakeri din toată lumea, pentru a te edifica în tot ce ține Ruby și Ruby on Rails! Îți prezentăm personalitățile ce vor asigura că tu, indiferent de nivelul tău în ce ține limbajul de programare Ruby, să devii un programator eficace:

Pentru studenții începători, Victor Colța și Ana-Maria Serdiuc, programatori la Salt Edge Inc, vă vor oferi o introducere în limbajul de programare Ruby și vă vor familiariza cu platforma de dezvoltare web Ruby on Rails. De la bun început, toți participanții vor avea ocazia să cunoască bazele limbajului Ruby, avantajele acestuia, și platforma cea mai optimă ce utilizează limbajul respectiv pentru construirea aplicațiilor web.

victor ana maria

În același timp, Andrei Lisnic, director tehnic la Salt Edge Inc, Moldova, va îndruma participanții în a înțelege principiul de segmentare a unei probleme complexe pentru a ușura procesul de rezolvare a acesteia, totul cu exemple live în timpul prezentării sale despre scrierea unui program simplu în limbajul Ruby, iar Kirill Shevchenko, developer Ruby/JS la Ruby Garage, Ucraina, te va informa despre Ruby Microservices.

kiril sevcenko

Design-ul strategic bazat pe conectarea mai multor modele într-un proiect de dimensiuni mai mari se bazează pe conexiunea dintre procesul de implementare al planului și evoluția modelului. Am reușit să te băgăm în confuzie? Alexander Kudrin, reprezentant al Amarkets/TeachLead, Montenegro, cu mai mult de 7 ani de experiență în Ruby on Rails, te va scoate din confuzie și te va informa despre Domain Driven Design, iar Ivan Nemytchenko, consultant independent, Serbia, explorator avid al aplicației Rails, te va învăța despre arhitectura acesteia.

Ruby on Rails e un subiect pe care am hotărât să-l cuprindem de la A la Z, și la împlinirea acestei idei va contribui Ivan Zarea, arhitect la YoungCapital, Olanda, cu experiență în Ruby development, care va explica în amănunt ce se întâmplă și cum funcționează un request în aplicația Rails. Bartosz Bonisławski, inginer software la Toptal, Polonia, își va demonstra cunoștințele sale în Railway Oriented Programming, obținute în cei 5 ani de experiență în limbajul de programare Ruby și Golang, iar Nihad Abbasov, inginer software la Digital Classifieds, Azerbaijan, cu o experiență de mai mult de 7 ani în web developement și backend programming, va introduce subiectul limbajului de programare Golang și motivele pentru care e o alegere optimă pentru rubyști.

ivan zarea

nihad abasov

Cunoașterea limbajului Ruby cap-coadă, și invers, nu e deajuns pentru a fi un programator eficient. Te familiarizăm cu subiecte noi ce te vor fascina: Fibers – prezentat de Denis Defreyne, inginer software la Movinga, Germania, și nu, nu merge vorba despre fibrele de lână, ci despre un concept cu totul diferit, a cărui aplicație ți-o va demonstra Denis, cunoscător și utilizator al Ruby încă din 2007. Dávid Halász, inginer software la Red Hat, Republica Cehă, pe care îl cunoști datorită prezentării sale „How to hijack, proxy and smuggle sockets with Rack/Ruby” ținută în Australia, îți va spune despre Rack – un instrument versatil de implementare a web serverelor în Ruby.

denis defreyne

Vino și tu la conferința Ruby Wine, ce va avea loc pe data de 13 aprilie, și vei avea ocazia să apuci din toată informația utilă oferită de Speakerii Ruby! Biletul îl poți cumpăra AICI!

Evenimentul este organizat de FAF NGO, organizație din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, în cooperare cu Ruby Meditation. Ruby Wine este susținut de Salt Edge, Amdaris, Endava, Mixbook și organizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Preluat de la: diez.md