anxietate-1.jpg

Anxietatea poate afecta întreaga ta viață, dar poți recâștiga controlul și te poți simți mai bine cu aceste sugestii simple.

Suplimentul tău obișnuit poate face minuni pentru starea ta de spirit, conform unei meta-analize publicate în revista Psychosomatic Medicine. După analizarea a opt studii cu 1300 de adulți care au luat un supliment cu multivitamine timp de aproximativ o lună, cercetătorii au descoperit că acei indivizi s-au simțit mai puțin obosiți și au experimentat o reducere cu 65% a stresului și o scădere cu 68% a anxietății. Suplimentele care conțin doze mai mari de vitamine B au fost puternic asociate cu această îmbunătățire a stării de spirit, posibil din cauza faptului că stresul zilnic poate epuiza rezerva organismului de aceste substanțe.

Acizii grași omega-3 care se găsesc în multe tipuri de pește pot reduce riscul de diabet, îmbunătăți sănătatea inimii și chiar ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Un studiu sugerează că acești acizi grași polinesaturați pot reduce, de asemenea, nivelurile de anxietate. Mănâncă 90-120 de grame de pește gras de trei ori pe săptămână – ia in considerare somon, păstrăv, ton sau sardine.

Te simți neliniștit? Mușețelul este cunoscut pentru efectele sale sedative, deoarece conține apigenin, un flavonoid care se leagă de aceiași receptori din creier ca xanax și valium, două medicamente anti-anxietate comune. Deși mai sunt necesare cercetări, unele studii sugerează că un consum  regulat de ceai de mușețel poate calma anxietatea, în timp.

Ouăle sunt o modalitate excelentă de a începe ziua, deoarece conțin colină, o substanță care îmbunătățește funcționarea cognitivă și sănătatea generală a creierului. Un studiu recent a descoperit că nivelurile scăzute de colină au fost asociate cu simptome crescute de anxietate.

Într-un studiu cu 90 de persoane, femeile care stăteau lângă un buchet de flori colorate s-au simțit relaxate în timpul unei sarcini de cinci minute, în timp ce acelea care stăteau lângă o plantă doar cu frunze nu au simțit același lucru, spun cercetătorii americani în terapia horticolă.

Vizionarea unui clip amuzant pe YouTube sau a comediei preferate poate face minuni pentru corp și creier. După vizionarea a doar 20 de minute de scene amuzante, participanții la un studiu au avut niveluri semnificativ reduse de cortizol, un hormon al stresului care poate afecta concentrarea.

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro