shutterstock_1984323800.jpg

Un studiu publicat în Jurnalul Scandinavian de Gastroenterologie a arătat că exercițiile fizice pot îmbunătăți simptomele supărătoare cauzate de constipație. Mai mult, cercetătările arată că exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot contribui la ameliorarea constipației cronice, dar și la prevenirea instalării sindromului de colon iritabil.

Este important de menționat că o singură sesiune de exerciții poate sau nu să declanșeze imediat nevoia de a merge la toaletă. Totuși, pentru beneficii pe termen lung, este important să se continue cu activitatea fizică zilnic, pentru a accelera tranzitul intestinal.

Uite patru tipuri de activitate fizică pe care o poți practica pentru ameliorarea constipației.

Alergatul este una dintre cele mai eficiente modalități de a pune intestinul gros la treabă. Deși este adevărat că exercițiile regulate îmbunătățesc fluxul sanguin sănătos către intestine, alergatul intens îndepărtează sângele de la sistemul digestiv și îl îndreaptă către mușchii care lucrează intens.

Exercițiile cardio ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, pot ajuta și ele la stimularea tranzitului intestinal fără a provoca schimbări dramatice în fluxul sangvin.

Mușchii abdominali sunt esențiali pentru stimularea motilității intestinale. Prin stimularea mușchilor de la nivelul abdomenului, intestinul gros și subțire se activează, iar constipația se reduce semnificativ.

Yoga este unică în exercițiile pentru constipație, deoarece se axează pe fluxul sanguin care merge către intestine și activează sistemul nervos parasimpatic, cunoscut și sub numele de „sistemul de odihnă și digestie”.

În plus față de aceste exerciții, este important să fii hidratat și să ai o alimentație sănătoasă pentru a preveni constipația.

Este evident că exercițiile fizice regulate pot aduce numeroase beneficii pentru sănătatea digestivă. Încorporând aceste exerciții în rutina ta zilnică, vei putea menține tranzitul intestinal sănătos și vei îmbunătăți calitatea vieții tale în general.

Surse:

https://www.everydayhealth.com/digestive-health/exercises-to-ease-constipation-and-improve-digestive-health/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4438173/

Sursa foto: Kmpzzz / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro