2-15.jpg
11 lucrări ale lui Pablo Picasso au fost vândute contra unei sume totale de de 108,8 milioane de dolari la o licitație Sotheby’s în Las Vegas care a marcat 140 de ani de la nașterea faimosului artist.

Operele de artă erau expuse în hotelul Bellagio de mai mulți ani, iar licitația a avut loc cu două zile înainte de împlinirea a 140 de ani de la nașterea pictorului spaniol, scrie rfi.fr.

Piesa principală a licitației din 23 octombrie a fost „Femme au beret rouge-orange” (Femeia cu beretă roș-portocalie), vândută pentru aproape 40 de milioane și jumătate de dolari, după un preț de pornire estimat între 20 și 30 de milioane.

Pablo Picasso (1881 – 1973), Femme au béret rouge-orange.

Cinci dintre picturi erau expuse pe pereții restaurantului de lux amenajat în incinta hotelului. Același restaurant va continua să expună alte 12 lucrări semnate de Picasso.

<!–

–> <!–

–>

Alte două portrete emblematice ale artistului spaniol, realizate în ultimii săi ani de viață, au fost vândute cu prețuri impresionante: „Homme et Enfant” și „Buste d’homme” au fost achiziționate cu 24,4 milioane de dolari, respectiv 9,5 milioane de dolari.

Prezentate de pictorul spaniol într-o expoziție care i-a fost dedicată în 1970 la Palatul Papilor din Avignon, cele două portrete au fost realizate între 5 ianuarie 1969 și 2 februarie 1970.

Printre celelalte lucrări vândute la licitația de sâmbătă s-au aflat și obiecte din ceramică, desene și picturi reprezentând naturi moarte. O lucrare în ceramică, „Le Dejeuner sur l’herbe”, s-a vândut cu 2,1 milioane de dolari, depășind de aproape patru ori prețul său estimativ.

Preluat de la: diez.md