248920396_257539082987393_6611226660683522339_n.jpg
Autoritățile din Italia au actualizat noile condiții de intrare în țară. Astfel, moldovenii care dețin pașaport biometric nu vor mai putea călători chiar dacă dețin certificatul de vaccinare anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Italia.

Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că, în conformitate cu ordonanța ministrului italian al sănătății emisă la 22 octombrie, începând cu data de 26 octombrie 2021, Republica Moldova este exclusă din „lista D”, ceea ce înseamnă că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova, vor putea intra în Republica Italiană doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință, intrarea pe teritoriul național de către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ș.a.

Printre măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Republica Italiană se regăsesc:
# completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat AICI;
# obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);
# autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

<!–

–> <!–

–>

Aceste condiții de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie 2021.

Preluat de la: diez.md