Screen-Shot-2020-05-11-at-10.47.34-AM.jpg
„Dune”, una dintre cele mai așteptate superproducții de la Hollywood, a intrat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 40,1 milioane de dolari, potrivit estimărilor firmei de specialitate Comscore, informează DPA și Boxofficemojo.com, notează AGERPRES.

După ce pandemia de COVID-19 i-a amânat lansarea cu aproape un an, „Dune” a fost lansat simultan în cinematografe și pe HBO Max, conform strategiei de lansare hibridă anunțată de Warner Bros.

În regia lui Denis Villeneuve, „Dune” îl are în rolul principal pe Timothee Chalamet, în rolul moştenitorului puternicului imperiu Atreides, angajat într-un război politic pentru planeta deșertică Arrakis, sau Dune.

Din distribuția plină de vedete fac parte și Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Sharon Duncan-Brewster și Oscar Isaac.

<!–

–> <!–

–>

„Dune”, o nouă adaptare a romanului cu același nume al autorului de science fiction Frank Herbert, a primit critici elogioase atât pentru spectaculoasa sa atmosferă futuristă, cât și pentru interpretările actorilor. Pelicula a fost ovaționată timp de opt minute la Festivalul de la Veneția, unde a fost difuzată în premieră pe 3 septembrie.

Un alt film cu Timothee Chalamet, „The French Dispatch”, cea mai recentă peliculă a regizorului Wes Anderson, a ajuns în cinematografe în weekend-ul recent încheiat, fiind lansată însă doar în 52 de locații și totalizând încasări de 1,3 milioane de dolari.

În centrul peliculei lui Anderson se află membrii redacției unei reviste americane fictive, cu sediul într-un orășel franțuzesc, care se pregătesc să trimită la tipar cel mai recent număr. Din distribuția producției fac parte, printre alții, actorii: Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Lea Seydoux și Adrien Brody.

Locul al doilea este ocupat de „Halloween Kills”, un film cu o tematică de sezon, cu încasări de 14,5 milioane de dolari. În “Halloween Kills”, o continuare a peliculei “Halloween” din 2018, ne reîntâlnim cu Jamie Lee Curtis în rolul lui Laurie Strode, care se confruntă cu Nick Castle, interpretul criminalului în serie Michael Myers.

Podiumul este completat de „No Time to Die”, cel mai recent film din seria „James Bond”, cu 11,9 milioane de dolari încasați peste weekend, în coborâre de pe locul al doilea cu o săptămână în urmă. Din distribuția acestei superproducții, în care actorul Daniel Craig interpretează pentru a cincea și ultima oară rolul agentului secret 007, fac parte și Rami Malek, Lea Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw şi Naomie Harris.

Pe cea de-a patra poziție se află filmul cu super-eroi „Venom: Let There Be Carnage”, produs de Sony, cu încasări de 9,1 milioane de dolari. Pelicula, o continuare a superproducției „Venom” din 2018, spune povestea unui jurnalist de investigație, interpretat de britanicul Tom Hardy, căruia contopirea cu extraterestrul „Venom” îi conferă superputeri.

Pe locul al cincilea intră animația „Ron’s Gone Wrong”, un film prin care studioul Disney dorește să tragă un semnal de alarmă asupra impactului pe care îl au rețele de socializare asupra tinerilor – cu încasări de 7,3 milioane de dolari.

Filmul spune povestea lui Barney, un adolescent retras și singuratic, căruia îi este foarte greu să își facă prieteni. El își dorește foarte mult să aibă drept prieten un robot, dar primește cadou de la tatăl său o versiune defectă, cu un software nefuncțional, și va trebui să-şi învețe noul tovarăș de joacă toate lucrurile de la zero. Cei doi dezvoltă până la urmă o adevărată prietenie, care sfidează orice limită a tehnologiei.

Preluat de la: diez.md