P2790706-1.jpg
Aproximativ 100 de persoane interesate de domeniul IT au testat cum este să fii programator și au creat primele lor jocuri și aplicații digitale. Timp de două zile, tinerii din orașele Chișinău, Comrat, Bălți și Cahul au luat parte la ateliere tematice, gratuite, unde au fost ghidați să cunoască mai multe despre limbajul de programare Python și Java, dar și despre dezvoltarea web. Ghidați de profesioniști în domeniu, participanții au reușit să creeze de la zero primele lor produse digitale. Atelierele tematice au fost organizate de Tekwill Academy, cu susținerea USAID și Suedia, în cadrul proiectului Tekwill.

Corina Damaschin, manageră de proiect, Tekwill Academy: „Prin programele și activitățile desfășurate de Tekwill Academy ne propunem să contribuim la dezvoltarea capitalului uman și să facilităm crearea de specialiști IT pe piața locală. Astfel, ateliere desfășurate în această perioadă le permit tinerilor de pe întreg teritoriul țării să interacționeze cu profesioniștii IT, să afle despre beneficiile unui job în acest domeniu, dar și să testeze cum este să fii programator.”

La cele 12 ateliere tematice desfășurate în cele mai mari orașe ale țării au fost implicați nouă specialiști IT pentru a ghida participanții pe parcursul orelor practice.

Astfel, cele două cursuri desfășurate la Bălți au avut loc cu suport companiei „Power IT”, care a găzduit activitățile, iar participanții s-au bucurat de suportul a patru traineri, angajați ai firmei. La finalul lucrărilor, tinerii profesioniști au creat și o aplicație digitală pentru managementul activităților (To-do List).

<!–

–> <!–

–>

Cele patru masterclassuri din Chișinău au fost organizate prin parteneriat cu „Sigmoid”, iar cei 40 de participanți au fost ghidați să elaboreze trei jocuri utilizând limbajul Python.

În același timp, cele patru masterclassuri din orașul Comrat au fost găzduite în birourile companiei „Wox Studios” în parteneriat cu profesionistii de la „Sigmoid”, care i-au ghidat pe participanți să elaboreze o aplicație – calculator.

Tinerii din Cahul au avut posibilitatea să meargă la unul din cele două ateliere care au fost ținute de doi profesioniști IT din cadrul companiei „Endava” și care au instruit opt copii pentru ca aceștia să poată elabora jocuri simple folosind limbajul Java.

Tekwill Academy este un program de formare a specialiștilor în domeniul IT și ghidarea acestora în carieră. Noi integrăm specialiștii noi în piața de muncă, în dependență de talentele individuale ale acestora și necesitățile reale ale angajatorilor. Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

Preluat de la: diez.md