980148.jpg
YouTube anunță că va bloca conținutul care promovează teorii antivaccin, informații false sau înșelătoare cu privire la vaccinare.

Exemple de conținut care nu va mai fi permis pe YouTube includ teorii conform cărora vaccinul antigripal provoacă lipsă de fertilitate  sau cele care susțin în mod fals că vaccinurile declanșează autism, transmite Digi24.

Conturile și canalele asociate cu activiști antivacciniști vor fi de asemenea șterse. Decizia YouTube vine în contextul în care alți giganți tech, precum Facebook sau Twitter, au fost criticați pentru faptul că nu acționează suficient pentru a opri răspândirea informațiilor false.

De când YouTube a decis să adopte o poziţie mult mai dură împotriva dezinformării, compania americană se confruntă cu reacţii ostile din partea unor posturi de propagandă și a sponsorilor lor. Marţi, canalele de limbă germană ale postului de televiziune rusesc RT au fost şterse de pe YouTube, pentru că au încălcat politica platformei ce vizează dezinformările privind pandemia.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md